Ρουπακιώτης: Ήταν μία δήλωση ειλικρίνειας

Ρουπακιώτης: Ήταν μία δήλωση ειλικρίνειας 

 

Μειώνεται ο αριθμός των δικαστών και εισαγγελέων που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι η αποχή των δικαστικών έχει φέρει προβλήματα και σε διαδικασίες της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

Για το θέμα του 18μήνου,(μετά την παρέλευση του οποίου, ήδη απελευθερώθηκαν φυλακισμένοι για σοβαρά κακουργήματα)  είπε: «με την τήρηση της διάταξης που εφαρμόζουμε θα μειωθούν τα περιστατικά» και «ζητήσαμε από τους εισαγγελείς να μας ενημερώσουν για όλες τις σχετικές περιπτώσεις».

Για το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών είπε ότι έχει περάσει από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής και έχει υπογραφεί σχεδόν από όλους τους υπουργούς.

Αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωσή του για το ότι η υπογραφή του σ��ο μνημόνιο δε σημαίνει ότι το συνέταξε, είπε: Ουδέποτε είπα ότι δεν θα υπογράψω. Ήταν μία δήλωση ειλικρίνειας, για το πόσο δύσκολη ήταν η διαπραγμάτευση με την τρόικα».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ