Ο Καμτσής ανεβάζει «Έντα Γκάμπλερ» με την Παπαδημητρίου και παίζει στην παράσταση

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ο ακάματος καλλιτεχνικά Νίκος Καμτσής ετοιμάζει για τον χειμώνα ένα υποσχόμενο ανέβασμα της «Έντα Γκάμπλερ» στο πάντα φιλόξενο «Τόπος Αλλού»του! Τον ομώνυμο ρόλο θα κρατήσει η σημαντικότατη Μάνια Παπαδημητρίου,έχοντας στο πλευρό της τους εξαίρετους Όμηρο Πουλάκη, Λαμπρινή Θάνου Νίκο Καραστέργιο, Παναγιώτα Χαϊδεμένου και Άντα Κούγια. Σου έχω και…αποκλειστικό στο αποκλειστικό, κατά το…καπάκι στο καπάκι

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ στο…αποκλειστικό! Τον ρόλο του δικαστικού επιτρόπου Μπρακ θα παίξει ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής, που έχει χρόνια να βρεθεί στη σκηνή ως ηθοποιός και ανυπομονεί για την επιστροφή του αυτή!

ΤΙ σημειώνει όμως ο ίδιος που σκηνοθετεί το έργο έχοντας μαζί του τους Μίκα Πανάγου [κοστούμια] και Χρίστο Ξενάκη [μουσική].

«Καταστροφική και αυτοκαταστροφική η Εντα. Τι είναι αυτό που κάνει την εγωπάθεια της να μην μπορεί να βολευτεί στο προτεσταντικό καλούπι που οι συνθήκες την σπρώχνουν; Το ταξίδι, η καλύτερα η … απόδραση του μέλιτος με τον Τέσμαν τελείωσε και ο αστικός κόσμος στον οποίο επιστρέφει είναι θάλαμος αερίων που δημιουργεί παραισθήσεις πριν σκορπίσει τον θάνατο.Η έλευση της Εντα στην πόλη μετά από καιρό, σηματοδοτεί την έναρξη ραγδαίων εξελίξεων. Η δανεικό σπίτι που κατέλυσαν η Εντα και ο σύζυγος Τέσμαν γίνεται το επίκεντρο και ο βωμός όπου όλοι όσοι παρελαύνουν από το σαλόνι καταθέτουν τους πόθους και τα όνειρα τους που είναι σίγουρο ότι θα διαψευστούν. Τα αλυσιδωτά γεγονότα κρύβουν καταστροφή η μάλλον αυτοκαταστροφή.Πράγματι. Όσα από τα πλάσματα δεν καταφέρνουν να μεταλλαχθούν, να προσαρμοστούν και να ζήσουν τελικά στις νέες τοξικές συνθήκες τρελαίνονται και τελικά πεθαίνουν. Οι επιστήμονες απεφάνθησαν εδώ και καιρό: Οι κατσαρίδες αντέχουν!»

ΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ; Εδώ σου έχω κουίζ! Το κείμενο που θα ακουστεί από τους ηθοποιούς θα είναι προϊόν συνεργασίας με ένα όνομα που γνωρίζει το σανίδι όσο κανείς άλλος.Το όνομα θα ανακοινωθεί και πάλι από την «Απαγορευμένη Ατζέντα»-από που αλλού δηλαδή; Υπομονή να έχεις…Θα επανέλθω.Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 23/11, έχω να σου πω.Και να σου θυμίσω πως θα δούμε κι άλλη «Έντα Γκάμπλερ» όπως επίσης πρώτος σου έγραψα!Στο «Άλμα»από τον άξιο Θέμη Μουμουλίδη με Έντα την καίρια Ιωάννα Παππά. Διαφορετικά ανεβάσματα, διαφορετικά «στοιχήματα»! Δεν σε κεντρίζουν κι εσένα αυτά;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ