Ειδομένουμε Ευρώπη

Πρώτη καταχώρηση: 11/03/2016 - 09:00

Τελευταία δημοσίευση: 11/03/2016 17:00Υποκειμenikos

Ειδομένουμε Ευρώπη

 

    Ο κ.Τσίπρας αμέσως μετά την σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό, μεταξύ άλλων δήλωσε και τα εξής:

    Μόλις δυο μέρες μετά από αυτές τις δηλώσεις μια σειρά χώρες των Βαλκανίων, ανάμεσά τους και χώρες – μέλη της ΕΕ (Σκόπια, Σερβία αλλά και Σλοβενία, Κροατία) έκλεισαν τα σύνορά τους.

    Ο δε κύριος Τουσκ, ο πρόεδρος δηλαδή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σχολίασε – μέσω… tweet – την τακτική των τειχών εκ μέρους των παραπάνω χωρών ως εξής:

    «I thank Western Balkan countries for implementing part of EU's comprehensive strategy to deal with migration crisis»

    (μετάφραση: «Ευχαριστώ τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για την εφαρμογή μέρους της ολοκληρωμένης στρατηγικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης»).

    Και επίσης:

    «Irregular flows of migrants along Western Balkans route have come to an end. Not a question of unilateral actions but common EU28 decision»

    (μετάφραση: «Οι παράτυπες ροές κατά μήκος του Βαλκανικού Διαδρόμου τερματίστηκαν. Δεν πρόκειται για ζήτημα μονομερούς ενέργειας, αλλά κοινή απόφαση των 28 της ΕΕ»).

    Συμπέρασμα 1ο: Ο καλός μας εταίρος κύριος Ντόναλντ Τουσκ εξήγησε ευθέως και ευθαρσώς ότι ο εγκλωβισμός των προσφύγων στην Ελλάδα έχει ήδη αποφασιστεί από τους «28», αποτελεί εφαρμογή μέρους των αποφάσεων της ΕΕ, γεγονός που δεν μπορεί να συντελείται εν αγνοία της ελληνικής κυβέρνησης που όχι μόνο συμφώνησε με τις αποφάσεις της ΕΕ αλλά έφτασε μάλιστα και στο σημείο να… πανηγυρίζει γι’ αυτές.

    Συμπέρασμα 2ο:  Η νέα «17ωρη διαπραγμάτευση» του κ.Τσίπρα, αυτή τη φορά για το προσφυγικό, έδειξε – όπως και η προηγούμενη για τα Μνημόνια -  τα από κάθε άποψη … «θριαμβευτικά» της αποτελέσματά.

    Συμπέρασμα 3ο: Την επόμενη φορά που ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και κάθε πολιτικής απόχρωσης οπαδοί του «Μένουμε Ευρώπη» θα διατρανώσουν την πίστη τους στα ευρωενωσιακά «ιδεώδη» ας φροντίσουν να κρατάνε και μερικές φωτογραφίες από την προσφυγούπολη της Ειδομένης…    

 

 

email: mpog@enikos.gr


Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (7)
 • Ιωσήφ Σ.Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, 14:45
  Γράφει ο πανέξυπνος Virus : «Κατά τα λοιπά έχουμε "ενωμένη" Ευρώπη (των τραπεζών)».
  Φαίνεται πως αυτός είναι υπέρ της «Ευρώπης των λαών», όπως το αείμνηστο ΚΚΕεσ., το σιαμαίο αδερφάκι του ΚΚΕ, όπως προέκυψαν μετά την καισαρική τομή του 200ύ Συνεδρίου (Τα σιαμαία έμειναν κολλημένα μέχρι το 1968, αφού πρώτα διέλυσαν τις κομματικές οργανώσεις στην Ελλάδα – και τα χώρισε η χούντα που κάθισε στο σβέρκο του ελληνικού λαού το 1967, χωρίς καμιά αντίσταση από τα 2 «κομμουνιστικά» κόμματα).
  Όχι, πανέξυπνε Virus, το πρόβλημα δεν είναι καθόλου αν προτιμάει κανένας μια καπιταλιστική Ευρώπη από μια σοσιαλιστική, αλλά, αν προτιμάει μια ενωμένη Ευρώπη, αν προτιμάει ένα μεγάλο, ενιαίο ευρωπαϊκό κράτος (καπιταλιστικό), ή τα 28 σημερινά (καπιταλιστικά κι αυτά) κράτη, αν προτιμάει τα μικρά κράτη ή τα μεγάλα, στον καπιταλισμό.
  Μπορείς να απαντήσεις σ’ αυτό το ερώτημα, πανέξυπνε; Οι κλασικοί του μαρξισμού έχουν, εδώ και πολλές δεκαετίες, απαντήσει ότι προτιμούν τα μεγάλα κράτη, γιατί παρέχουν ευνοϊκότερους όρους για την απελευθερωτική πάλη του προλεταριάτου.
  Επιπλέον, το ενιαίο ευρωπαϊκό κράτος καταργεί τα σύνορα, πράγμα εξαιρετικά συμφέρον από την άποψη του διεθνισμού. Σ’ αυτό το τελευταίο, αντιδρούν όλοι οι εθνικιστές, δεξιοί και «αριστεροί».
  Οι «αριστεροί» είναι απλά μικροαστοί πολιτικάντηδες ή διανοούμενοι, και γι’ αυτό είναι πάντα υπέρ κάθε τι «μικρού» και εναντίον κάθε τι «μεγάλου» (υπέρ της μικρής παραγωγής και κατά της μεγάλης, υπέρ των μικρών κρατών και κατά των μεγάλων) και ενώ υπερασπίζουν τα συμφέροντα των μικροαστών ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο – πράξη καθαυτό αντιδραστική – παριστάνουν ότι είναι υπέρ των εργατών, που παλεύουν ενάντια στο κεφάλαιο. Οι εργάτες, φυσικά, παλεύουν ενάντια στο κεφάλαιο, αλλά, αφενός, παλεύουν ενάντια και στο μεγάλο και στο μεσαίο και στο μικρό κεφάλαιο και όχι μόνο ενάντια στο μεγάλο και – το κυριότερο – δεν παλεύουν για να κυριαρχήσει το μικρό κεφάλαιο και η μικρή παραγωγή στην καπιταλιστική κοινωνία, αλλά, για να κατακτήσουν την πολιτική εξουσία και να οργανώσουν μια μεγάλη σοσιαλιστική παραγωγή, που θα καταργήσει την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής.
  Οι διάφοροι μικροαστοί διανοούμενοι τύπου Virus παρακάμπτουν το πραγματικό ερώτημα αν είναι υπέρ των μεγάλων ή των μικρών καπιταλιστικών κρατών και αν είναι υπέρ της μεγάλης ή της μικρής παραγωγής στον καπιταλισμό και μας λένε πως αυτοί είναι υπέρ του σοσιαλισμού και κατά του καπιταλισμού.
  Κι έτσι ενώ, θεωρητικά, παριστάνουν τους επαναστάτες, που αντιμετωπίζουν με έσχατη περιφρόνηση ότι έχει σχέση με τον καπιταλισμό – αυτοί μόνο για ανατροπή του καπιταλισμού καταδέχονται να μιλήσουν! – από την άλλη μεριά, πραχτικά, είναι με νύχια και με δόντια υπέρ των μικροαστών, αφού έτσι χτυπάνε το μεγάλο κεφάλαιο!!! Ουαί, υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί!
  Υ.Γ. «έχουμε επιτέλους ελεύθερους τους Nazi να καίνε ζωντανούς τους "εχθρούς"/λαούς».
  Πού «έχουμε ελεύθερους του ναζί», ρε αρχισυκοφάντη και πράκτορα των ρωσικών συμφερόντων; Δεν ντρέπεσαι λιγάκι, γκεμπελίσκο; Στην ΕΕ; Ή μήπως εννοείς στην Ουκρανία; Αυτή, όμως, ο δικός σας ο Γιανουκόβιτς - άλλος πράκτορας της Μόσχας – δεν την άφησε να μπει στην ΕΕ.
 • ΑΣΙΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣΠαρασκευή 18 Μαρτίου 2016, 11:10
  @ιωσήφ
  Τώρα που βγήκε και ο φίλος σου ο ρουπακιάς σήμερα, βλέπω να σου κάνουν μείωση στο μισθό, μη σου πώ οτι σε βλέπω και στον ΟΑΕΔ γιατί γίνεστε πολλοί που θα γράφετε εναντίον των κομμουνιστών.
 • Ιωσήφ Σ.Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, 23:55
  Μωραίνει, Κύριος, ον βούλεται απωλέσαι!
  Γράφει ο "ΑΣΙΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ" χαφιές :
  "οταν κάποιος αποκαλέσει τη Ρωσία ιμπεριαλιστική, ο ιωσήφ προσπαθεί να μας πείσει οτι δεν είναι".
  Πότε, βρε κάθαρμα, είπα ότι η Ρωσία δεν είναι ιμπεριαλιστική; (Για το "κάθαρμα", ρώτα τους άλλους της συμμορίας σου να σου πει το λόγο).
  Συνεχίστε έτσι, καθάρματα του Περισσού! Έτσι, θα δείχνετε όλο και περισσότερο το βρομερό φασιστικό σας πρόσωπο, για να μην πλησιάζει κανένας το βόθρο σας. Όσο για όσους είναι ήδη μέσα, φαίνεται πως δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για να βγουν, αν κρίνω πως κανένας από όσους διαβάζουν εδώ μέσα δε θεώρησε καλό να εκφράσει την αηδία του για τα καμώματά σας.
 • ΑΣΙΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣΤρίτη 15 Μαρτίου 2016, 12:13
  οταν κάποιος αποκαλέσει τη Ρωσία ιμπεριαλιστική, ο ιωσήφ προσπαθεί να μας πείσει οτι δεν είναι, οταν κάποιοις δε το πεί, είναι πράκτορας της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας.Οταν όμως του λέμε οτι είναι πράκτορας της πρέσβείας και φασιστόμουτρο (ασιατοποίηση λέμε τώρα, ισλαμοποίηση σε λίγο )καλυμμένο πίσω απο το προσωπείο του ψευδοαριστερού της ΟΑΚΚΕ, τσαντίζεται.Ηρέμησε λίγο ρε Ιωσήφ, μόνιμος υπάλληλος είσαι , κάθε πρώτη του μηνός πέφτει ο μισθός σου , εκτός και αν σας κάνουν περικοπές λόγω του οτι τελευταία ξεφύτρωσαν πολλο'ι σαν και σένα
 • Ιωσήφ Σ.Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, 14:22
  Για το σοσιαλφασίστα "Virus"
  Και η Ρωσία; Πού είναι η Ρωσία, βρε, πράκτορα των ρωσικών συμφερόντων; Αυτή δεν είναι που θέλει να διαλύσει την Ευρώπη, γιατί τη βλέπει εμπόδιο ανυπέρβλητο στα κοσμοκρατορικά της σχέδια;
  Αλλά, ο μονόφθαλμος αντιϊμπεριαλισμός σας μόνο την Αμερική βλέπει σαν ιμπεριαλιστική δύναμηκαι, μια και οι ΗΠΑ τα καταφέρνουν να "συνεργάζονται" με τη Ρωσία (ως θεραπαινίδες, βέβαια), όλη η λύσσα των πρακτόρων της Ρωσίας ξεσπάει ενάντια στην ΕΕ, τελευταίο προπύργιο στην ασιατοποίηση της Ευρώπης και στο κνούτο του τσάρου Πούτιν. Άξιος ο μισθός σας!
 • χριστιναΚυριακή 13 Μαρτίου 2016, 12:25
  Μην ξεχνάτε βέβαια πάση θυσία στην Ευρώπη, αλλιώς θα αφανιστούμε! Αυτή είναι η Ευρώπη και τα ιδεώδη της... Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία για τον ελληνικό λαό, είναι συμμέτοχος στο έγκλημα των τοκογλύφων και των δολοφόνων αθώων ψυχών.
  Είμαστε μια χώρα με 1, 5 εκατομμύρια ανέργους, με παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, με καρκινοπαθείς που δεν έχουν φάρμακα, με πρόσφυγες να κοιμούνται στις λάσπες, μια χώρα που παραδίδει τα εδάφη της στο όνομα της ενωμένης Ευρώπης, μια χώρα χωρίς νοσοκομεία και γιατρούς, χωρίς σχολεία και δασκάλους, αλλά βέβαια είμαστε στην Ευρώπη...Τ ι τιμή ε;
  Μην ξεχάσετε πάση θυσία στο ευρώ , στην Ευρώπη και σε όλο το σύστημα που δημιουργεί αυτόν τον παράδεισο!
 • VirusΠαρασκευή 11 Μαρτίου 2016, 10:51
  Γαλλο-Γερμανικός "άξονας"

  Ηνωμένο Βασίλειο (βορειοατλαντικός "άξονας")

  Οι ανατολικές χώρες του "ΝΑΖΙγκραντ"

  Οι σκανδιναβικές "χώρες-δορυφόροι" της Γερμανίας

  Οι τεχνητές χώρες / "προτεκτοράτα" των USA στα Βαλκάνια

  Και τέλος, η "φιλιππινέζα της Ευρώπης"... Greece (live your myth).

  Κατά τα λοιπά έχουμε "ενωμένη" Ευρώπη (των τραπεζών) , έχουμε και χριστιανικά "δημοκρατικά" ιδεώδη (άμα λάχει), έχουμε "ελεύθερη" διακίνηση ανθρώπων και οικονομικών αξιών, έχουμε φράκτες-συρματοπλέγματα-τάφρους-λυκόσκυλα-πλαστικέ ς σφαίρες-κάμερες παντού, έχουμε επιτέλους ελεύθερους τους Nazi να καίνε ζωντανούς τους "εχθρούς"/λαούς.

  Τί άλλο θέλετε δηλαδή;; Μην είμαστε και πλεονέκτες !!

  ΟΙ ΦΑΠΕΣ για τους ευρωλιγούρηδες οσφυοκάμπτες (λεβέντες, ποτάμια, φρεάτια, βόθρους, "σοσιάλες", φασιστοδεξιούς, demek "αριστερούς") ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΝΕΦΟ κάθε μέρα !!

  Μην τους ξυπνάτε από το "όνειρο" της μπλε σημαίας με τα "αστεράκια".

 • Αθήνα5°CΥψηλή:9°C
  Χαμηλή:4°C
 • Θεσ/νίκη-1°CΥψηλή:4°C
  Χαμηλή:-1°C
 • Πάτρα5°CΥψηλή:11°C
  Χαμηλή:3°C
 • Ηράκλειο12°CΥψηλή:12°C
  Χαμηλή:7°C
 • Λάρισα-2°CΥψηλή:6°C
  Χαμηλή:-4°C