“Πόλεμος” μονομερής και ανελέητος!

Πρώτη καταχώρηση: 08/01/2016 - 09:00

Τελευταία δημοσίευση: 08/01/2016 17:00Υποκειμenikos

“Πόλεμος” μονομερής και ανελέητος!

 

    Η πολιτική της δήθεν «σωτηρίας» των Ταμείων και της προστασίας των συνταξιούχων, που οδηγεί στην καταλήστευση των Ταμείων και στην εξόντωση των συνταξιούχων, δεν είναι σημερινή. Πρόκειται για ένα έγκλημα δεκαετιών.

    Πριν ακόμα συντελεστεί το μεγάλο «ριφιφί» των αποθεματικών των Ταμείων με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου το 2000, πριν ακόμα αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των ομολόγων το 2007, είχε προηγηθεί μια ολόκληρη 40ετία (1951 - 1990), κατά την οποία συνέβαινε το «απίθανο»:

    Οι εκάστοτε κυβερνώντες - εφαρμόζοντας την πολιτική της συσσώρευσης προς όφελος των λίγων διά μέσου της αποστέρησης από τους πολλούς - υποχρέωναν τα Ασφαλιστικά Ταμεία να καταθέτουν όχι μόνο ατόκως, αλλά και με αρνητικό επιτόκιο τα λεφτά των εργαζομένων στις τράπεζες!

    Οι τράπεζες, με τη σειρά τους, επιδοτούσαν (ανέξοδα και με λεφτά των εργατών) τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εργολάβους.

    Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι τα λεφτά των εργαζομένων από τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατατέθηκαν στις τράπεζες:

 • το 1950 με αρνητικό επιτόκιο -7,6%,
 • το 1954 με αρνητικό επιτόκιο -11,1%,
 • το 1974 με αρνητικό επιτόκιο -21,8%,
 • το 1981 με αρνητικό επιτόκιο -13%,
 • το 1986 με αρνητικό επιτόκιο -8%,
 • το 1990 με αρνητικό επιτόκιο -2,4%.

    Από αυτή και μόνο την κομπίνα (καθ' όλα νόμιμη - με το νόμο 1611/1950 είχε γίνει)το κράτος των Παπάγων, των Πλαστήρων, του Καραμανλή και των Παπανδρέου λεηλάτησε, σε τιμές της δεκαετίας του 2000, περί τα 58 δισ. ευρώ από τα Ασφαλιστικά Ταμεία!

    Μήπωςόλα αυτά είναι «περασμένα – ξεχασμένα»; Ούτε «περασμένα» είναι (απόδειξη ότι επαναλαμβάνονται διαρκώς), ούτε «ξεχασμένα»:

    Οι εργάτες του '50, του '60, του '70, από τους οποίους έκλεψαν τότε τις ασφαλιστικές εισφορές, είναι οι σημερινοί συνταξιούχοι των 300, 400 και 500 ευρώ..

    Στη συνέχεια, στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ήρθαν οι περίφημοι εκείνοι νόμοι των Σιούφα - Σουφλιά επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τότε ήταν που δόθηκε το ελεύθερο στην εκάστοτε κυβέρνηση να τζογάρει τα λεφτά των εργαζομένων. Τότε νομοθετήθηκε ο «εκσυγχρονισμός» της εισαγωγής των αποθεματικών και της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων στην γκανιότα του Χρηματιστηρίου.

    Η λεηλασία των Ταμείων δεν σταμάτησε στους νόμους Σιούφα - Σουφλιά της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ ήρθε και στον τομέα αυτό να βάλει τη δική του «σφραγίδα». Αυτοί οι φοβεροί «σοσιαλιστές», οι εκπρόσωποι των «μη προνομιούχων», αυτοί κι αν παρέδωσαν τους εργαζόμενους και τα Ταμεία τους στους «αλογομούρηδες» των χρηματιστηριακών.

    Τον Οκτώβρη του 1997, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη «Χρηματιστηριακή Αγορά Παραγώγων», η τροπολογία που κατατέθηκε ήταν σαφής:

«Επιτρέπεται - έλεγε η τροπολογία - σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης κατά τη διαχείριση των διαθεσίμων τους να αγοράζουν και να πωλούν μετοχές εισηγμένες στο ΧΑΑ».

    Την είχε καταθέσει ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου...

    Έτσι οι διοικήσεις των Ταμείων ανέλαβαν το «καθήκον», κατόπιν των κυβερνητικών επιλογών, να σπρώχνουν τα λεφτά των ασφαλισμένων στον «Καιάδα» της Σοφοκλέους προς χάριν των «επενδυτών» και των μιζαδόρων.

    Κι όταν τα χρήματα άρχισαν να εξανεμίζονται; Τι έκαναν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ; Συνέχιζαν να ανταλλάσουν φιλοφρονήσεις!

     Πάρτε μια γεύση:

  • «Μια διάσταση για να αξιοποιήσουμε σωστά τα περιουσιακά της στοιχεία (σ.σ.: της Κοινωνικής Ασφάλισης) είναι η αξιοποίησή τους μέσα από το χρηματιστήριο(...). Λέμε "ναι" για ένα νόμο που είχε ψηφιστεί από τη ΝΔ (σ.σ.: για την προώθηση των αποθεματικών των Ταμείων στη Σοφοκλέους) και σωστά τον έκανε»!
  • «Με παρρησία είπαμε ποια άρθρα του νόμου 2084 και του νόμου 1902 (σ.σ.: οι νόμοι Σουφλιά - Σιούφα) παραμένουν εν ισχύι... όταν... συμφωνούμε με θέσεις της ΝΔ, με παρρησία τα δεχόμαστε»!

    Αυτές ήταν οι απαντήσεις που έδινε στη Βουλή στις 5/11/2003 απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ ο τότε υφυπουργός Εργασίας του ΠΑΣΟΚ. Με αυτό τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ επαινούσε τη ΝΔ όταν και οι δυο μαζί προωθούσαν το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων και τη μετατροπή των διοικήσεών τους σε «παίχτες» με τα λεφτά των εργαζομένων.

    Το αποτέλεσμα αυτής της δόλιας πολιτικής ήταν καταστροφικό. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά:

  • Μέσα σε μία τριετία, το διάστημα 1999 - 2002, έγιναν φτερό στον άνεμο του χρηματιστηριακού τζόγου τα 2/3 των αποθεματικών των Ταμείων !
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κοινωνικού Προϋπολογισμού, που είχε δημοσιοποιηθεί τον Οκτώβρη του 2003, η αξία των μετοχών που είχαν στην κατοχή τους τα ασφαλιστικά Ταμεία κατρακύλησε από τα 5,3 δισ. ευρώ σε 1.8 δισ. ευρώ.
  • Μέσα σε μία τριετία, δηλαδή, οι καπιταλιστές και οι χρηματιστές λεηλάτησαν 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ!

    Αυτή ήταν η πολιτική της εισαγωγής των αποθεματικών των Ταμείων στο χρηματιστηριακό τζόγο. Μόνο τυφλοί ή πολιτικά αγύρτες δεν βλέπουν την αλήθεια.

    Η κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων συνιστά ένα άνευ προηγουμένου «ριφιφί » κατά του εργαζόμενου λαού.

    Μια αρπαγή τεράστιων κεφαλαίων που τα έβαλαν στο χέρι τράπεζες, ασφαλιστικοί όμιλοι και χρηματιστηριακές εταιρείες, αφού πρώτα τους άνοιξαν την πόρτα ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ νομοθετώντας το τζογάρισμα των αποθεματικών στη χρηματιστηριακή «πιάτσα».

    Και μετά απ’ όλα αυτά φτάσαμε στον κανιβαλισμό των Μνημονίων. Εκτοτε ζούμε το ριφιφί στο τετράγωνο: Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΠΟΠΟΚΠ), 

  • οι απώλειες χρημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων στο διάστημα των Μνημονίων ανήλθε στα 33 δισ. ευρώ.
  • Μόνο από το περίφημο PSIοι απώλειες των Ταμείων ξεπέρασαν τα 12,5 δισ. ευρώ.

    Φυσικά η κλοπή των Ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων δεν αποτελεί ελληνική ευρεσιτεχνία:

«Έκλεψαν το ταμείο των συντάξεων για να βοηθήσουν τους πλούσιους τραπεζίτες φίλους τους»,

    έγραφε η «Irish Daily Mirror» την επομένη της ανακοίνωσης της ιρλανδικής κυβέρνησης για την προσφυγή της χώρας στο «μηχανισμό» ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ...

    Και πως απαντά η «πρωτοδεύτερη φορά Αριστερή» κυβέρνηση σε αυτό το έγκλημα; Τι κάνει ο κ.Τσίπρας, αυτός που θα έδινε την… 13η σύνταξη στους συνταξιούχους; Τι πάνε να διαπράξουν μετά από 20 μειώσεις συντάξεων κατά τα μνημονιακά χρόνια που επέφεραν μείωση του συντάξιμου μισθού κατά 50%;

    Μια απλή ανάγνωση του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου είναι αρκετή για καταλάβει και ο πιο αδαής την αλήθεια: Τους δίνει και τη χαριστική βολή! Αλλά για μια ακόμα φορά, οι του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που κάνουν την πιο βρώμικη δουλειά, παριστάνουν τους «διαπραγματευτές» και τους… «αριστερούς».

    Κάπως έτσι έχουμε φτάσει στην εξής κατάσταση: Να παρακολουθούμε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από τη  μια μεριά, και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ από την άλλη, να… μαλώνουν για το συνταξιοδοτικό, και είναι σαν να ακούς δυο λωποδύτες να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ο αυθεντικότερος εκπρόσωπος του… «πνεύματος και της ηθικής»!

    Αντί να κρύβονται (και οι δυο), αντί να προσεύχονται να ανοίξει η γη και να τους καταπιεί (και τους δυο), αυτοί κυκλοφορούν ανερυθρίαστοι, ξεδιάντροποι, με αυθάδεια χιλίων πιθήκων, λέγοντας ψέματα, προσπαθώντας να τα ρίξουν ο ένας στον άλλον για τη λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων, διεκδικώντας ψήφους ο ένας εις βάρος του άλλου για ένα έγκλημα που μαζί σχεδίασαν, μαζί ψήφισαν, μαζί προωθούν και μαζί το συνεχίζουν, ψηφίζοντας (μαζί) το τρίτο Μνημόνιο.

    Είναι εκεί, στο τρίτο Μνημόνιο, που ενσωματώνονται τα δυο προηγούμενα και που ορίζεται το πλαίσιο εντός του οποίου ενταφιάζονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα νυν και μελλοντικών συνταξιούχων.

***

    «Απ' τη θάλασσα έφτασα ως εδώ, με φορτίο από κλέφτες...», έγραφε ο Αραγκόν.

    Θα μπορούσε να το έχει γράψει για τον Έλληνα συνταξιούχο. Τον άνθρωπο τον ηλικιωμένο, τον γέροντα, που δούλεψε μια ζωή και που η μια μετά την άλλη οι  δεξιές και «αριστερές» κυβερνήσεις «εθνικής σωτηρίας» του κόβουν κι άλλο τη σύνταξη πείνας, τον εξαναγκάζουν να ζει στη φτώχεια, για τον εξής πολύ απλό - και ταξικό λόγο:

    Γιατί, ενώ του χρωστούν συντάξεις ανθρώπινες, συντάξεις τις οποίες έχει πληρώσει, οι κυβερνήσεις των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των εργολάβων, τις έχουν καταχραστεί.

    Και τώρα εκείνο που εξυφαίνεται είναι η πλήρης μετατροπή του χώρου της κοινωνικής ασφάλισης σε πεδίο ιδιωτικής μπίζνας. Είναι η μετατροπή της σύνταξης σε μια έννοια που δεν θα αντιστοιχεί ούτε καν στην έννοια του «ψίχουλου».

    Αν αυτόδεν είναι «αιτία πολέμου», ενός μονομερούς, ανελέητου «ταξικού πολέμου» που έχει κηρυχτεί και εξελίσσεται αδυσώπητα εναντίον του λαού, τότε τι είναι;

 

email: mpog@enikos.gr  

 

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (21)
 • ΗΠΕΙΡΩΤΗΣΣάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, 02:37
  ΙΩΣΗΦ Σ.(κουλήκι)
  Επειδή νομίζεις ότι δεν είσαι άσχετος και αξίζεις τον μισθό που σου δίνουν για να κάνεις τον λαγό στο διαδίκτυο μάθε ότι ο καπιταλισμός στην Ελλάδα δεν είναι στο στάδιο πρίν το 1922 που μόλις είχε γίνει η αγροτική μεταρρύθμιση αλλά έλειπαν εργατικά χέρια στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση -βιομηχανία και στο εμπόριο, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες κλπ, όπου με την μετανάστευση 1, 5 εκατομμ.μικρασιατών ενισχύθηκε η αγροτική και βιομηχανική παραγωγή και έγιναν σπουδαία βήματα στην καπιταλιστική, βιομηχανική ανάπτυξη που ανακόπηκε με τον πόλεμο , την κατοχή, τον περίοδο του αγώνα του Δ.Σ.Ε αλλά ''αναζωπυρώθηκε'' με την γοργή εκμηχάνιση της αγροτικής παραγωγής , την αστικοποίηση και την βιομηχανική ''άνθηση'', την ανάπτυξη της ναυτιλίας , των χερσαίων και μή μεταφορών, του εμπορίου μεταπολεμικά στις δεκαετίες 50, 60 και 70. Αυτή τι ήταν ''φεουδαρχική ''ανάπτυξη; Υπάρχει βέβαια και το βιβλίο του Κομμουνιστή Δ.Μπάτση :''Η ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ'', που ανατρέπει όλα αυτά που λές που με στοιχεία και χάρτες αναδεικνύει την βιομηχανική ανάπτυξη που υπήρξε προπολεμικά αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονταν μεταπολεμικά με τις πλουτοπαραγωγικές και ενεργειακές πηγές που υπάρχουν εν αφθονία στην χώρα μας και μόνο σε μικρό μέρος έχουν αξιοποιηθεί. Αυτά όλα καταρρίπτουν την αντιδραστική θεωρία που η μεγαλοαστική τάξη μας τάιζε τόσα χρόνια για να σκύψει ο λαός το κεφάλι στις απαιτήσεις της και στα παζάρια της με τους λογής ιμπεριαλιστές. Το ίδιο αντιδραστικές όμως – η άλλη όψη του ίδιου φτηνο-νομίσματος – είναι και οι δήθεν Μαρξιστικές απόψεις περί υπανάπτυκτου, μεταπρατικού και κομπραδόρικου καπιταλισμού που οδηγούν στο ότι η Ελλάδα και ο εργαζόμενος λαός της υστερούν σε καπιταλιστική εξέλιξη, είμαστε πλήρως εξαρτώμενοι από τους ξένους και ότι τάχα μου πρέπει πρώτα να αναπτύξουμε τον καπιταλισμό σε εθνική βάση, να αποκτήσουμε Εθνική Αστική τάξη και μετά – στην Δευτέρα Παρουσία – ανατρέπουμε το σύστημα και κάνουμε Σοσιαλισμό.Τέτοιες απόψεις πρεσβεύεις εσύ ΙΩΣΗΦ με το σάπιο μυαλό που κουβαλάς! Τι Μ –Λενινιστική άποψη περί ελληνικού καπιταλισμού όπως γράφεις :...’’ δεν έχουμε καθόλου «βαρβάτο» καπιταλισμό, αλλά, έναν τρισάθλιο, ανεξέλικτο καπιταλισμό’’!!! σκέτο μνημείο αντιδραστικού – μεταφυσικού σκοταδισμού, ο ελληνικός λοιπόν καπιταλισμός δεν εξελίσσεται αλλά μένει στάσιμος, πόσο διαλεκτικό αλήθεια, αλλά όταν η αλήθεια δεν μας συμφέρει τότε τόσο το χειρότερο γι’αυτήν!! Αντιγράφω απο την Κομμουνιστική Επιθεώρηση (ΚΟΜ.ΕΠ) τεύχος 2 του 2001 :
  ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
  Αγωνιζόμαστε για «αυτοδιοίκηση-αυτοδιαχείριση» των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Στα ΔΣ των Ταμείων πρέπει να συμμετέχουν, κατά πλειοψηφία, αιρετοί και ανακλητοί εκπρόσωποι των εργαζομένων και των συνταξιούχων, οι οποίοι να προτείνονται από τις περισσότερο αντιπροσωπευτικές οργανώσεις. Η συμμετοχή της εργοδοσίας και του κράτους να περιορισθεί στον έναν εκπρόσωπο από κάθε πλευρά.
  Όπως βλέπεις κρεττίνε οι 2 λέξεις αυτοδιοίκηση- αυτοδιαχείριση βρίσκονται εντός εισαγωγικών πράγμα που εννοεί ότι το ΚΚΕ πιστεύει ότι στον καπιταλισμό δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να έχουν σοσιαλιστικού χαρακτήρα σχέσεις παραγωγής και αυτοδιοίκησης, γιατί αυτό είναι σχήμα οξύμωρο , σχέσεις καπιταλιστικές δηλ.εκμετάλλευσης ανθρώπου απο άνθρωπο να συνυπάρχουν με σοσιαλιστικές σχέσεις δηλ. χωρίς εκμετάλλευση ! μέσα στη χώρα με κυρίαρχο το καπιταλιστικό κοινωνικο-οικονομικό σύστημα!Τρανή απόδειξη Ουτοπικού - και στην περίπτωσή σου ΛΟΒΟ-ΙΩΣΗΦ - ΟΥΦΟτικού Σοσιαλισμού! Γιατί ακόμα και στην περίπτωση που το εργατικό κίνημα είναι τόσο ανεβασμένο που μπορεί να επιβάλλει με απόλυτη πλειοψηφία , για να παραιτηθούν οι καπιταλιστές και το κράτος τελείως απο την στιγμή που πληρώνουν έστω και με έναν εκπρόσωπο καθείς θα επιβάλλουν με αστικό νόμο την αντιπροσώπευσή τους αλλά έχουν άλλους τρόπους να ελέγξουν τις διοικήσεις αυτές , εξαγοράζοντας όπως κάνουν και στα εργοδοτικά σωματεία τους συνδικαλιστές των φιλοκυβερνητικών ή σοσιαλδημοκρατικών παρατάξεων που λόγω της αντιδραστικής δομής του συνδικαλιστικού εργατικού που γνωρίζεις πολύ καλά ότι στηρίζεται στην αστική δικαστική συνδρομή που κάνει τα στραβά μάτια στις αυθαιρεσίες στις εκλογές των συνδικάτων και στην λειτουργία εκατοντάδων σωματείων μαιμού ή σφραγίδων με ‘’χιλιάδες ‘’ μέλη που ‘’ψηφίζοντας’’ εκατοντάδες αντιπροσώπους αλλοιώνουν την σύνθεση των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργάνων και στερούμ την ταξική και αγωνιστική προοπτική απο το εργατικό κίνημα!Είναι οι εκπρόσωποι της λεγόμενης εργατικής αριστοκρατίας τους οποίους σου προτείνω να κάνεις παρέα γιατί έχετε πολλά κοινά!! Όταν οι μπολσεβίκοι – εδώ κάνεις μεγάλη λαθροχειρία – πάλευαν για αυτοδιαχείριση ταμείων τον Απρίλη – Μάη του 1917 είχε προηγηθεί η αστική Φεβρουαριανή Επανάσταση με την κυβέρνηση Κερένσκι η χώρα βρισκόταν σε Επαναστατική Κατάσταση με τα Σοβιέτ ένοπλα , αυτό τι σχέση έχει με την σύγχρονη κατάσταση στην Ελλάδα ; Μήπως ζείς σε παράλληλο περιβάλλον;Σε αυτό αναφερόταν άλλωστε και ο Λένιν στις αντίστοιχες θέσεις του. Επίσης εγώ δεν ανέφερα πουθενά ότι δεν επιθυμώ να πληρώνουν οι μικρομεσαίοι εργοδότες τις εισφορές τους αλλά οι περισσότεροι πνίγονται στην κρίση ενώ κατά κανόνα οι μεγαλοκαρχαρίες με τις ΑΕ που και άν φαληρίσουν η προσωπική τους περιουσία δεν αγγίζεται, εισφοροδιαφεύγουν κατά κανόνα, γι’αυτό σταμάτα να τους υπερασπίζεσαι, καρφώνεσαι δεν το καταλαβαίνεις;Απολογητή του μεγάλου κεφαλαίου!! Ακόμα εγώ δεν έγραψα λασπολόγε ότι απεχθάνομαι τους δικαστικούς αγώνες – άλλωστε όταν πρωτοιδρύθηκαν εργατικά σωματεία αριστεροί δικηγόροι συνέδραμαν στο στήσιμό τους - απλά όσο πιό δυνατό και διεκδικητικό είναι το ταξικό κίνημα η δικαστική οδός έρχεται σε δεύτερη μοίρα και είναι μια βολική διέξοδος αποπροσανατολισμού για την άρχουσα τάξη. Πρώτο παράδειγμα ότι το 90% των απεργιών τα τελευταία χρόνια έχουν βγεί παράνομες και καταχρηστικές απο τα δικαστήρια του αστικού κράτους που σε πολλές περιπτώσεις έχουν επιβάλλει πολιτική επιστράτευση σε κλάδους που απεργούσαν πχ.ναυτεργάτες , εργαζόμενοι Μετρό κλπ. Δεύτερο ακόμα και όταν ολόκληροι κλάδοι εργαζομένων του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα κερδίσουν δικαστικά το κράτος είτε με εφέσεις είτε με επανεξέταση και χρονοβόρες παραπομπές στο ΣΤΕ είτε κωλυσιεργώντας δεν εκτελεί τις δικαστικές αποφάσεις και εσύ μου λές παραμύθια ότι θα μπλόκαρες την αποκομιδή των αποθεματικών των Ταμείων , τι υποκρισία αλήθεια! Αλήθεια ρε ‘’ΣΤΑΛΙΝΙΚΕ ‘’ για την 7Η ολομέλεια της ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ ΚΑΙ ΤΟ 7ο Συνέδριό της που εγκαταλείποντας την άποψη για την σοσιαλδημοκρατία σε Γερμανία και Ιταλία του 3ου Συνσεδρίου περί Σοσιαλφασισμού ζητούσε ένα κοινό αντιφασιστικό μέτωπο σοσιαλδημοκρατικά και άλλα αστικά κόμματα με κομμουνιστές στην Ευρώπη και της Σ.Ένωσης και δυτικών ιμπεριαλιστικών χωρών ενάντια στον Φασισμό, για την προσωπολατρία κλπ τι έχεις να πείς;Οδήγησε ή όχι στους συμβιβασμούς σαν το Λαικό Μέτωπο στην Γαλλία , τα εθνικοαπελευθερωτικά λάθη του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ , ΤΗΝ ΔΕΞΙΆ ΣΤΡΟΦΉ ΣΤΟ 20ο ΣΥΝ, του ΚΚΣΕ , τον Ευρωκομμουνισμό και τον Ιστορικό συμβιβασμό ή ΟΧΙ ; Κατηγορείς το ΚΚΕ λές και αυτό κυβερνάει και αφήνεις ασχολίαστο και στο απυρόβλητο το τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ Η ΝΔ και η μεγαλοεργοδοσία ! Γράφεις: ''Θεωρώ το ΚΚΕ σαν το χειρότερο εχθρό του εργατικού κινήματος, το μεγαλύτερο διασπαστή του και το χειρότερο εκμαυλιστή του. Θεωρώ ότι εξαπατά αισχρά τους εργάτες και καπηλεύεται με τον πιο αναίσχυντο τρόπο τον τίτλο – που έχει σφετεριστεί – και τους αγώνες και τις θυσίες του παλιού, ηρωικού ΚΚΕ'' Δηλαδή μετά τον Δ.Χαριτόπουλο που έφτιαξε ένα δικό του ΚΚΕ έχουμε και το νέο φυντάνι τον ΙΩΣΗΦ που μιλάει για το δικό του ΚΚΕ και που μπροστά στον ικανό συγγραφικά με χιούμορ, γνώσεις και συγκροτημένες απόψεις Χαριτόπουλο – άσχετο άν διαφωνώ μαζί του- ο δεύτερος μοιάζει κωμική και γραφική καρικατούρα ενός άρρωστου αντι-κομμουνιστή το λιγότερο γιατί το περισσότερο παίζει συγκεκριμένο ρόλο γράφοντας στο διαδίκτυο και προσβάλλοντας την συλλογική μνήμη των κομμουνιστών και του ΚΚΕ.Καιρός λοιπόν να πάει στα σκουπίδια του διαδικτύου εκεί δηλαδή που ανήκει και στην κανονική ζωή!ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ!! Απαντήστε σε άλλους ή ανταλλάξτε απόψεις μεταξύ σας σύντροφοι ! Να τον περιφρονήσουμε και εδώ κάνω την αυτοκριτική μου , ότι δηλαδή του παραέδωσα σημασία , τον χτυπάμε εκεί που πονάει μην τσιμπάτε αφήστε τον να σβήσει!
 • Ιωσήφ Σ.Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, 11:55
  @ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ
  Εκτός από τον «διαβασμένο» δικηγόρο κ. deldio με παρέλαβε και ο αδιάβαστος φίλος μου, ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ, που με αποκαλεί άσχετο και ημιμαθή («είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»).
  Και γιατί όλα αυτά;
  Γιατί τόλμησα να προτείνω να είναι τα ασφαλιστικά ταμεία αυτοδιοικούμενα και όχι ελεγχόμενα από το κράτος, όπως θέλει ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ και το κόμμα του. Ναι, καλά διαβάσατε : θέλουν να τα διοικεί το αστικό κράτος και όχι οι ασφαλισμένοι – αυτό το κράτος που το βρίζουν πατόκορφα και την ίδια στιγμή το προσκυνάνε δουλικότατα.
  Φίλε ΗΠΕΙΡΩΤΗ, με καθειρωνεύεσαι που ζητάω κάτι τέτοιο στον καπιταλισμό : «Με βαρβάτο καπιταλισμό θα κάνουμε σοσιαλιστική διαχείριση ταμείων».
  Πρώτα-πρώτα, να σου διευκρινίσω ότι δεν έχουμε καθόλου «βαρβάτο» καπιταλισμό, αλλά, έναν τρισάθλιο, ανεξέλικτο καπιταλισμό, φορτωμένο με ένα σωρό βαρίδια προκαπιταλιστικών παραγωγικών και κοινωνικών σχέσεων, που εμποδίζουν την ανάπτυξή του.
  Δεύτερο, οι μπολσεβίκοι τον Απρίλη-Μάη του 1917 (εποχή «βαρβάτου» καπιταλισμού στη Ρωσία) έγραφαν τα εξής στο πρόγραμμά τους :
  «Πλήρη αυτοδιοίκηση των ασφαλισμένων σε όλα τα ασφαλιστικά ιδρύματα».
  Η ειρωνεία σου, λοιπόν, αφορά πρώτα και κύρια τον ίδιο το Λένιν (από τον οποίο δανείστηκα τη διεκδίκηση αυτή).
  Η αυτοδιοίκηση των ασφαλιστικών ταμείων δεν είναι καθόλου «σοσιαλιστική διαχείριση», αλλά, καπιταλιστικότατη διαχείριση, μόνο που γίνεται από τους ίδιους τους ασφαλισμένους και όχι από τον νταβατζή τους - το αστικό κράτος.
  Όμως, αποδεικνύεσαι αδιάβαστος ακόμα και για το τι λέει το ίδιο σου το κόμμα. Για δες κι αυτό :
  «Η Αλέκα Παπαρήγα κατέθεσε χτες στη Βουλή τις προτάσεις του Κόμματος για την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις.
  … 7. Αυτοδιοίκηση - αυτοδιαχείριση των ασφαλιστικών ταμείων
  Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι τα ΔΣ των ταμείων πρέπει να αποτελούνται κατά πλειοψηφία από ασφαλισμένους και συνταξιούχους». («Ρ», 11/6/1997, σελ. 8)
  Φυσικά, το κόμμα σου ΔΕ ΘΕΛΕΙ στην πραγματικότητα την αυτοδιοίκηση των ταμείων. Γι’ αυτό αμέσως αρχίζουν οι αστερίσκοι : τα ΔΣ των ταμείων να μην «αποτελούνται» αποκλειστικά από «ασφαλισμένους και συνταξιούχους», αλλά μόνο «κατά πλειοψηφία». Ε, βέβαια, να μην υπάρχει και το κράτος στη διοίκηση; Να μην υπάρχει ο κρατικός γκαουλάιτερ (ή, «επίτροπος» κατά το σοσιαλιστικότερο);
  Από την άλλη μεριά, ότι και να πρότεινε το ΚΚΕ στη Βουλή, το έκανε για το θεαθήναι και ποτέ δεν προπαγάνδισε έξω από τη Βουλή, στους δρόμους, με συγκεντρώσεις, με διανομή φυλλαδίων, με προπαγάνδα στο λαό, την αυτοδιοίκηση των ταμείων.
  Κι από το 1997 μέχρι σήμερα (μετά από 18 χρόνια) μην την είδατε ξανά, μην την απαντήσατε αυτή την έρμη την «αυτοδιοίκηση»;
  Πολύ καλά, λοιπόν, έχεις πιάσει κι εσύ, φίλε ΗΠΕΙΡΩΤΗ, το νόημα, ότι αυτή δεν είναι σωστή διεκδίκηση στην εποχή του «βαρβάτου καπιταλισμού» και μόνο οι ουτοπικοί σοσιαλιστές θα ζητούσαν κάτι τέτοιο.
  Εκείνο δε που βρίσκεις εντελώς απαράδεκτο είναι να αναγκάσουν τα ταμεία «με δικαστικούς αγώνες» τους «μεγαλοκαπιταλιστές να πληρώνουν τις εισφορές τους».
  Εσύ, δηλαδή, προτιμάς τα ταμεία να τα διαχειρίζεται το κράτος των «μεγαλοκαπιταλιστών», που, φυσικά, ποτέ δε θα έκανε «δικαστικούς αγώνες» ενάντιά τους – όπως και δεν κάνει.
  Όχι, όμως, σε παρεξήγησα. Εσύ, σαν πούρος κομμουνιστής, απεχθάνεσαι τους (αστικούς) «δικαστικούς αγώνες» και προτιμάς την «ταξική πάλη» : «Καταργούμε και την ταξική πάλη και την αντικαθιστούμε απο δικαστικούς αγώνες τι χαρά!!!». Και ποιος σου είπε ότι ο «δικαστικός αγώνας» αποκλείει την ταξική πάλη; Ή μήπως όταν οι εργάτες καταφεύγουν στα αστικά δικαστήρια για ακύρωση καταχρηστικών απολύσεων ή για διεκδίκηση δεδουλευμένων δεν κάνουν ταξική πάλη;
  Αλλά, να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα : Έχουμε δύο περιπτώσεις, τα ταμεία στα χέρια των ασφαλισμένων, ή στα χέρια του κράτους. Ποια από τις δύο εγγυάται μεγαλύτερη ανάπτυξη της «ταξικής πάλης» από τις δύο;
  Στην ουσία, όμως, αυτό που προτιμά το κόμμα σου - το να είναι τα ταμεία στα χέρια του κράτους των «μεγαλοκαπιταλιστών» - το μόνο που εξασφαλίζει είναι το ακαταδίωκτο των καπιταλιστών που δεν αποδίδουν τις εισφορές τους στα ταμεία. Τους απαλλάσσει, έτσι, από τον πονοκέφαλο των «δικαστικών αγώνων».
  Και αλήθεια : γιατί μόνο των «μεγαλοκαπιταλιστών» και όχι όλων των καπιταλιστών; Γιατί εξαιρείς τους αγαπημένους σας «μικρομεσαίους» καπιταλιστές; Αυτοί πληρώνουν τις εισφορές τους; Ή, δεν πρέπει να τις πληρώνουν, καν, μια και είναι «σύμμαχοι» των εργατών, όπως μας διαβεβαιώνετε σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους;
  Υ.Γ. Όσο για το ότι «εντρυφώ στο διαδίκτυο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ενάντια στο ΚΚΕ», στο έχω εξηγήσει και άλλοτε, αλλά, φαίνεται δεν το κατάλαβες. Άλλη μια, λοιπόν.
  Θεωρώ το ΚΚΕ σαν το χειρότερο εχθρό του εργατικού κινήματος, το μεγαλύτερο διασπαστή του και το χειρότερο εκμαυλιστή του. Θεωρώ ότι εξαπατά αισχρά τους εργάτες και καπηλεύεται με τον πιο αναίσχυντο τρόπο τον τίτλο – που έχει σφετεριστεί – και τους αγώνες και τις θυσίες του παλιού, ηρωικού ΚΚΕ. «Κατάλαβες, πουλί μου;», που θα έλεγε και ο Χατζηχρήστος.
  Αντί να με βρίζεις, λοιπόν, θα έπρεπε να με ευγνωμονείς για την τιμητική – κατ’ εσένα – θέση που δίνω στο κόμμα σου.
 • Ιωσήφ Σ.Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, 09:12
  Αγαπητέ deldio,
  Χαίρομαι που είσαι δικηγόρος, ώστε να μιλάω με άνθρωπο σχετικό με το θέμα μας. Πάμε, λοιπόν.
  1) Νομίζεις ότι ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσεις σε έναν αντίπαλό σου – ακόμα και εχθρό σου – είναι η συκοφαντία;
  Πού είδες να «ορκίζομαι πίστη και αφοσίωση στο κράτος»; Επειδή το αποκαλώ «γκάνγκστερ και ληστή με πατέντα» και «Αλ Καπόνε»; Και πού βλέπεις ότι «κόπτομαι υπέρ των συμφερόντων του»; Επειδή δε θέλω να «πληρώσει την «οιονεί εργοδοτική εισφορά» από τα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων στο Ταμείο Νομικών»;
  Εγώ ούτε θέλω ούτε δε θέλω να «πληρώνεται» από το κράτος κάτι τέτοιο.
  Πρώτα-πρώτα, γιατί δεν πληρώνεται από το κράτος, αλλά, από τον αγοραστή και τον πωλητή του ακινήτου. Το κράτος απλά εισπράττει το φόρο μεταβίβασης και από αυτόν αποδίδει το 10% στο Ταμείο σας. Δηλαδή, ζητάτε να σας δίνει ένα τμήμα του χαρατσιού που εισπράττει – ή, ακόμα χειρότερα, να επιβαρύνει τους συναλλασσόμενους με ένα πρόσθετο 10% για να το τσεπώνει το ταμείο σας (εσύ, σα σχετικός θα μας διευκρινίσεις τι από τα δύο συμβαίνει).
  Δεύτερο, είτε σας το δίνει το κράτος είτε όχι, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ζητάτε από τον αγοραστή και τον πωλητή του ακινήτου να συνεισφέρουν στο ταμείο σας.
  2) Κι εσύ και το κόμμα σου μιλάτε αναίσχυντα για «οιονεί εργοδοτική εισφορά»!!!
  Από κάποιο υπόλειμμα ντροπής βάζετε και το «οιονεί» (σα να ήταν), γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι προφανώς δεν είναι εργοδοτική εισφορά.
  Αλήθεια, μήπως θα ήθελες να διευκρινίσεις ποιος είναι ο εργοδότης και ποιος ο εργαζόμενος σε μια μεταβίβαση ακινήτου; Για να πηγαίνει η «εισφορά» στο Ταμείο Νομικών, «εργαζόμενος» είναι ο δικηγόρος. Εργοδότης, όμως; Ο αγοραστής ή ο πωλητής; Φυσικά, ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος. Όποιος και αν έχει προσλάβει δικηγόρο, του οφείλει απλά μια αμοιβή, για την παροχή υπηρεσιών που του πρόσφερε και δεν έχει καμιά υποχρέωση να συνεισφέρει στο Ταμείο Νομικών. Αυτό θα γινόταν μόνο αν τον είχε υπάλληλο στην εταιρία του, οπότε θα ήταν «εργοδότης» του.
  3) Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα, ότι, η εισφορά στο Ταμείο Νομικών κατά τη μεταβίβαση ακινήτων είναι απλά και μόνο ένας «φόρος υπέρ τρίτων» ή «κοινωνικός πόρος» κι ας διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου για το αντίθετο. Με το καραγκιοζιλίκι της «οιονεί εργοδοτικής εισφοράς» βαφτίσατε το «φόρο υπέρ τρίτων» σε «εργοδοτική εισφορά», ακριβώς όπως οι μεσαιωνικοί καλόγεροι βάφτιζαν το κρέας ψάρι, για να το τρώνε την Παρασκευή.
  Και θέλεις να μάθεις και το αποκορύφωμα; Πότε θεσπίστηκε και από ποιον αυτή η «εργοδοτική εισφορά»; Το 1969, με το Ν.Δ. 317, της χούντας!
  4) Κι έχεις και μούτρα και μου λες για «θεσμοθετημένο πόρο»! Δηλαδή, ποιος τον «θεσμοθέτησε»; Το αστικό κράτος, ο «συλλογικός εργοδότης, το καπιταλιστικό κράτος, το κράτος-εργαλείο της άρχουσας τάξης» (όπως λες κι εσύ) και μάλιστα στη χειρότερη εκδοχή – το φασιστικό κράτος της στρατιωτικής χούντας.
  Όσο δε για τους όρους «φόρος υπέρ τρίτων» και «κοινωνικός πόρος», με τους οποίους «βάφτιζαν» τα δόλια «αφεντικά μου» την αγνή «οιονεί εργοδοτική εισφορά» προς το «ευγενές» Ταμείο σας, αναφέρω δύο δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη :
  α) Στη συμφωνία της κυβέρνησης στο Γιούρογκρουπ σημειώνεται:
  «Οι αρχές θα:
  «Καταργήσουν σταδιακά τις χρεώσεις υπέρ τρίτων με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο». Η πρόβλεψη αυτή σημαίνει κατάργηση όλων των κοινωνικών πόρων που έχουν απομείνει, όπως ακριβώς έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση για τους κοινωνικούς πόρους στα Επικουρικά. Με δεδομένο ότι οι πόροι αυτοί δεν θα καλυφθούν από το κράτος («δημοσιονομικά ουδέτερα»), αυτό θα βαθύνει τα οικονομικά προβλήματα των Ταμείων, που ακόμα στηρίζονται σε τέτοιους πόρους και επί της ουσίας αποτελούν σε αρκετές περιπτώσεις εργοδοτική εισφορά (π.χ. αγγελιόσημο για τα Ταμεία του Τύπου). («Ρ», 1/3/2015, σελ. 8)
  β) Κατάργηση κοινωνικών πόρων. Στην ίδια κατεύθυνση οικονομικού στραγγαλισμού κινείται και η συγκεκριμένη διάταξη, αφού τις περισσότερες φορές αυτοί οι πόροι είχαν θέση εργοδοτικών εισφορών από τις οποίες είχαν απαλλαχτεί οι εργοδότες. («Ρ», 11/10/2015, σελ. 12)
  Και ο κ. Γουσέτης του ΚΚΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου :
  Υπάρχει θεσμοθετημένος πόρος του Ταμείου Νομικών που συνίσταται σε ποσοστό 10% επί του φόρου μεταβίβασης ακινήτων. Από το 1998 το κράτος εισπράττει τον πόρο αυτό, αλλά αυθαίρετα δεν τον αποδίδει στο Ταμείο Νομικών, διαπράττοντας ακόμη και το αδίκημα της υπεξαίρεσης. Το ποσό αυτό προσεγγίζει τα 80 δισ. δραχμές, αλλά το πιο ανησυχητικό είναι ότι σχεδιάζεται η ολοκληρωτική κατάργηση του πόρου αυτού. («Ρ», 8/5/2002, σελ. 18)
  Όπως βλέπεις η εφημερίδα της Κ.Ε. του κόμματός σου υιοθετεί πλήρως τους όρους «κοινωνικός πόρος» και «χρέωση υπέρ τρίτων» και τους βάζει δίπλα-δίπλα με το «θεσμοθετημένο» πόρο σου. Εκτός και κατατάξεις και το ΚΚΕ στα «δόλια αφεντικά μου»!
  Από εκεί και πέρα, αρχίζεις να παραθέτεις τις απόψεις του ΚΚΕ για τη «λαϊκή συμμαχία». Δερν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με αυτό το θέμα, τα έχω γράψει επανειλημμένα. Και πρώτα-πρώτα, είσαι εκτός θέματος.
  Σου ζήτησα να «υποδείξεις έστω και μία» από τις «χοντροκομμένες διαστρεβλώσεις» και τις «απλοϊκές παραχαράξεις των θέσεων του ΚΚΕ», τις οποίες βρίσκεις πως διαπράττω, «για να τη συζητήσουμε». Δεν το έκανες. Περιμένω.
 • deldioΠαρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, 12:10
  Και κάτι ακόμη @Ιωσήφ Σ (επειδή "τολμώ" να απαντήσω στις παπάτζες σου):
  Το "κράτος" στο οποίο ορκίζεσαι πίστη και αφοσίωση, το "κράτος" υπέρ των συμφερόντων του οποίου κόπτεσαι ώστε να μην πληρώσει την οιονεί εργοδοτική εισφορά από τα συμβόλαια στο Ταμείο Νομικών (που ήταν θεσμοθετημένος πόρος και όχι ""φόρος υπέρ τρίτων" ή "κοινωνικός πόρος" όπως την "βάφτιζαν" δόλια τα αφεντικά σου προκειμένου οι Τράπεζές τους και οι κατασκευαστικές τους εταιρίες να απαλλαγούν από μία επιπλέον υποχρέωση προς τα Ταμεία, και την κατάργηση του αυτή μάλιστα οι δεξιές και αριστερές κυβερνήσεις και η τηλεόραση το εμφάνιζαν ως δήθεν ελάφρυνση των απλών συναλλασσομένων!!!), αυτό το "κράτος" είναι ο συλλογικός εργοδότης, το καπιταλιστικό κράτος, το κράτος-εργαλείο της άρχουσας τάξης. Δεν είναι σοσιαλιστικό κράτος ούτε εργατική εξουσία, οπότε δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των σύμμαχων λαϊκών στρωμάτων, όπως είναι και οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι μικρομεσαίοι έμποροι και επαγγελματίες (στους οποίους περιλαμβάνονται και οι επιστήμονες δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, φαρμακοποιοί, δικαστικοί επιμελητές κλπ, χτες μάλιστα είχαμε μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή και βρισκόμαστε σε καθολική αποχή), εκτός και εάν αυτούς-την συντριπτική τους πλειοψηφία-την μπερδεύεις με τους ελάχιστους Κούγιες, Λυκουρέζους, Αλέξηδες Μητρόπουλους και μεγαλογιατρούς του Κολωνακίου που έντεχνα προβάλλει η τηλεόραση. Όλοι αυτοί οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες που φυτοζωούν άθλιε γκαιμπελίσκε και δεν μεταναστεύουν στο εξωτερικό όπως αναγκάζονται να κάνουν άλλοι συνάδελφοι, είναι τμήμα του λαού μας και σύμμαχο στρώμα της εργατικής τάξης και γι' αυτό μέρος της λαϊκής συμμαχίας που επιβάλλεται να συγκροτηθεί, δεν είναι μεγαλοαστοί ούτε τσιράκια τους όπως τους εμφανίζεις και όπως είσαι εσύ. Επομένως η κλοπή των θεσμοθετημένων πόρων των ταμείων έγινε υπέρ του αστικού κράτους που τα δίνει στους δανειστές για το χρέος προκειμένου στη συνέχεια να ανακεφαλαιοποιηθούν οι Τράπεζες στην πλάτη (πάλι και αποκλειστικά) του λαού, οι οποίες τα δίνουν ως επιδοτήσεις, ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές και δάνεια με κρατική εγγύηση (δηλ. μέσω του "κράτους"!!!) στους καπιταλιστές, δηλ. στους ίδιους για τους οποίους εσύ ενδιαφέρεσαι!!! Βλέπεις φίλτατε που όταν προκαλείς θα παίρνεις απαντήσεις που δεν σε συμφέρουν;
 • ΗΠΕΙΡΩΤΗΣΠέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, 19:56
  ΙΩΣΗΦ Σ.(κουλήκι)
  Αποδεικνύεσαι αυτό που σε χαρακτήρισα εξ'αρχής έμμισθο και εμπαθή αντικομμουνιστή προβοκάτορα που εντρυφείς στο διαδίκτυο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ενάντια στο ΚΚΕ και όποιον αρθρογραφεί στηρίζοντάς το.Η ασχετοσύνη σου η ημιμάθειά σου σε οδηγεί σε μια άρρωστη φανατική τακτική που βρωμάει έντονα γκεμπελίστικο λαικισμό!
  Τα πελώρια ψέμματα είναι τα δικά σου που κατηγορείς το ΚΚΕ σαν να κυβέρνησε αυτό και λές, αφελέστατα δήθεν, προτείνεις να κάνουμε αυτοδιοικούμενα, αυτοδιαχειριζόμενα ταμεία . Δηλαδή ουτοπικός σοσιαλισμός Σαίν Σιμόν, Φουριέ και δεν συμμαζεύεται!
  Με βαρβάτο καπιταλισμό θα κάνουμε σοσιαλιστική διαχείριση ταμείων που θα αναγκάσουμε με ''δικαστικούς αγώνες'' τους μεγαλοκαπιταλιστές να πληρώνουν τις εισφορές τους!
  Καταργούμε και την ταξική πάλη και την αντικαθιστούμε απο δικαστικούς αγώνες τι χαρά!!! και σου φταίει το ΚΚΕ που αγωνίζεται να περισώσουν οι εργάτες ότι κατακτήσεις είχαν μέσα στον καπιταλισμό.
  Θάθελες να κάτσουν να την φάνε ρε δεκανίκι του συστήματος!
 • deldioΠέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, 16:44
  Είμαι δικηγόρος. Ο @Ιωσήφ Σ. λέει απλώς αρλούμπες στο σχόλιό του (13-1-2016, 20:22). Κάντε πλάκα μαζί του, αυτά που λέει είναι για τα μπάζα. Βαφτίζει την οιονεί εργοδοτική εισφορά στα συμβόλαια που πλήρωναν οι πελάτες των δικηγόρων προς το Ταμείο Νομικών ως υποχρέωση που επιβαρύνει τις συναλλαγές. Αυτά λένε και οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες, οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές και γι' αυτό το κράτος τα έχει καταργήσει εδώ και 3 χρόνια για να ελφρύνει τους καπιταλιστές.
 • Ιωσήφ Σ.Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, 14:07
  Πανέξυπνε deldio
  βρίσκεις πως κάνω "χοντροκομμένες διαστρεβλώσεις και απλοϊκή παραχάραξη των θέσεων του ΚΚΕ".
  Ε, λοιπόν, τόλμα να υποδείξεις έστω και μία από αυτές, για να τη συζητήσουμε. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως δε θα τολμήσεις.
 • Ιωσήφ Σ.Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016, 20:22
  Γράφει ο ανόητος χρυσοκνίτης «Δημήτρης» : «Και αμέσως εμφανίστηκαν οι ΟΑΚΚΕ και λοιποί ΣΥΡΙΖΑίοι και υποστηρικτές του συστήματος να τον ψέξουν χωρίς στοιχεία!».
  Το να μπερδεύεις τις γραβάτες με τα σώβρακα – την ΟΑΚΚΕ με το ΣΥΡΙΖΑ - δείχνει την ανοησία του υποκειμένου, καθώς και την ποταπότητά του. Το να μιλάς για «βόθρο», όταν ο άλλος παραθέτει επιχειρήματα, δείχνει το χρυσαυγίτικο ποιόν σου.
  Μένει τίποτα άλλο από το εμπνευσμένο – από τον Γκέμπελς – «σχόλιο» του «Δημήτρη – Δ.»;
  Ναι, μένει η φοβερή «κατηγορία» πως «ψέγω» τον κ. Μπογιόπουλο «χωρίς στοιχεία»!
  Όχι, κύριε Δημήτρη μας, μόνο με στοιχεία σχολιάζω. Και με στοιχεία, τις περισσότερες φορές, που δεν μπορείτε να τα αμφισβητήσετε όλα εσείς τα πρόβατα του ΚΚΕ – γιατί είναι παρμένα από το Ριζοσπάστη, με ημερομηνία και με αριθμό σελίδας. Αντίθετα, ο αγαπημένος σας δημοσιογράφος έχει βασικά σαν αρχή του να μη δίνει τις πηγές των δικών του στοιχείων κατά τρόπο ελέγξιμο – γιατί, συνήθως, είναι διαστρεβλωμένα, εξογκωμένα ή εντελώς ψεύτικα. Αν η ΕΣΗΕΑ ήταν σε χέρια τίμιων δημοσιογράφων θα τον είχαν καλέσει σε απολογία, άπειρες φορές, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά. Ας είναι.
  Στοιχεία, λοιπόν.
  1) Έγραψα ότι το ΚΚΕ ήθελε τα αποθεματικά των ταμείων να επενδύονται σε «αδιαπραγμάτευτους κρατικούς τίτλους» και κατέθεσε για το σκοπό αυτό, το 2007, σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή.
  Στοιχείο : «Καταργείται κάθε διάταξη που επιτρέπει την τοποθέτηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων σε μετοχές ή άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Τα αποθεματικά θα τοποθετούνται μόνο σε μη διαπραγματεύσιμους τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου» («Ρ», 20/6/2007, σελ. 1)».
  2) Έγραψα ότι το ΚΚΕ ήθελε να είναι τα Ταμεία εξαρτημένα από το κράτος-Αλ Καπόνε και όχι ανεξάρτητα.
  Στοιχείο : Επανυπαγωγή των Ασφαλιστικών Ταμείων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (σημ. από το Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών, όπου τα μετέφερε η χούντα) («Ρ», 30/9/1977, σελ. 1)
  Ένα από τα βασικά αιτήματα των δικηγόρων στη διήμερη απεργία τους 30/9/1979 – 1/10/1979. Τα αιτήματα υποστηρίζει το ΚΚΕ.
  Υ.Γ.1. Έχω δηλώσει, επανειλημμένα, πως δεν ανήκω στην ΟΑΚΚΕ. Αυτό δεν εμποδίζει τους διάφορους συκοφάντες να λένε την ανοησία τους. Μήπως έχουν και τίποτ’ άλλο να πουν;
  Υ.Γ.2. Για την ουσία του σχολίου – αν πρέπει τα ταμεία να είναι στα χέρια του κράτους, ή στα χέρια των ασφαλισμένων, έχετε να πείτε τίποτα, ανεγκέφαλα παπαγαλάκια του ΚΚΕ;
  Υ.Γ. 3. Με την ευκαιρία : Το ΚΚΕ, το «κόμμα της εργατιάς» γιατί υποστηρίζει τα αιτήματα των δικηγόρων;;; Επειδή τους θεωρεί «εργάτες»; Ή επειδή η ικανοποίηση των αιτημάτων τους ωφελεί το λαό;
  Ας πάρουμε ένα από τα αιτήματά τους.
  Στις μεταβιβάσεις ακινήτων, ένα ποσοστό 10% παρακρατείτο από το κράτος, για να αποδοθεί στο Ταμείο Νομικών, δηλαδή, οι αξιότιμοι κ.κ. δικηγόροι υποχρέωναν αγοραστές και πωλητές ακινήτων να συνεισφέρουν λεφτά στο ταμείο τους.
  Και το ΚΚΕ διαμαρτύρονται γιατί το κράτος αντί να δίνει αυτά τα λεφτά στο Ταμείο Νομικών, τα τσέπωνε το ίδιο.
  Ο Ριζοσπάστης μας πληροφορεί :
  «Αυτή τη στιγμή, η πολιτεία χρωστάει στο Ταμείο Νομικών περίπου 400 εκατ. ευρώ, αφού εδώ και τέσσερα χρόνια, από την 1/1/1998, το Δημόσιο δεν αποδίδει το παρακρατούμενο 10% από τις μεταβιβάσεις ακινήτων». («Ρ», 13/7/2004, σελ. 13).
  Αλλά, ήρθαν και τα χειρότερα.
  «3. Βόμβα στα θεμέλια του Ταμείου Νομικών
  Η κατάργηση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, μέρος του οποίου πήγαινε στο Ταμείο Νομικών, είναι βόμβα στα θεμέλιά του και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία του» γράφει ο «Ρ», στις 14/7/2006, σελ. 19 και θρηνεί :
  «Ο Φόρος Μεταβίβασης Ακινήτων αντικαταστάθηκε από τον ΦΠΑ, από τον οποίο όμως το Ταμείο Νομικών δεν παίρνει τίποτα».
  Δηλαδή, οι αξιότιμοι κ.κ. δικηγόροι ήθελαν να έχουν ταμείο που να το πληρώνουν τα κορόιδα και το ΚΚΕ το εύρισκε αυτό απόλυτα φυσιολογικό! Αυτό θα πει να νοιάζεσαι για το συμφέρον του λαού! Ου, να χαθείτε, θεομπαίχτες!
 • deldioΤετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016, 09:37
  Επειδή είναι προφανείς οι χοντροκομμένες διαστρεβλώσεις και η απλοϊκή παραχάραξη των θέσεων του ΚΚΕ αλλά και η "μετάφραση" κατά το δοκούν των όσων τεκμηριωμένα γράφει ο Μπογιόπουλος, φθίνει καθημερινά ο αριθμός όσων μπαίνουν στον κόπο να απαντήσουν στον "γνωστό-άγνωστο" Ιωσήφ Σ. αφού δεν είναι μεν φανερή (στους αμύητους τουλάχιστον) η προέλευσή του είναι όμως ολοφάνερη η στόχευσή του. Μας "τελειώνει" οσονούπω και αυτός
 • Ειρήνη Π.Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, 20:52
  Ορισμένοι έχουν την τάση να φορτώνουν τις ευθύνες στο ΚΚΕ! Ας ψηφίσουν λοιπόν ΚΚΕ, για να δουν αν θα είναι όντως καλύτερο απ' τα κόμματα που κυβερνούν τώρα! Ο αντικομμουνισμός δε θα μας λύσει τα προβλήματα! Ας ζητήσουμε όλοι ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων, για να γυρίσουν τα κλεμμένα.
 • ΔημήρηςΤρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, 15:39
  Γράφει ο δημοσιογράφος

  "Αυτή ήταν η πολιτική της εισαγωγής των αποθεματικών των Ταμείων στο χρηματιστηριακό τζόγο. Μόνο τυφλοί ή πολιτικά αγύρτες δεν βλέπουν την αλήθεια."

  Και αμέσως εμφανίστηκαν οι ΟΑΚΚΕ και λοιποί ΣΥΡΙΖΑίοι και υποστηρικτές του συστήματος να τον ψέξουν χωρίς στοιχεία!

  ¨Οσα σεντόνια και να γράφεται, η αλήθεια παραμένει. Να δούμε πότε θα σας πετάξει στο βόθρο που ανήκετε!

  Δ.
 • Ιωσήφ Σ.Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, 23:13
  Θα παραλείψω όλα τα ψέματα του άρθρου (και είναι πολλά και πελώρια) για να σταθώ μόνο στην εικόνα που δίνει για το ελληνικό κράτος, την εικόνα ενός γκάνγκστερ και ληστή με πατέντα - εικόνα που είναι απόλυτα σωστή.
  Τι συμπέρασμα θα έπρεπε να βγάλει κανένας από αυτή την εικόνα; Ένα και μόνο : μακριά ο γκάνγκστερ και ληστής από τα λεφτά των ασφαλισμένων. Καμιά ανάμειξη του κράτους-άρπαγα, του κράτους-Αλ Καπόνε στη διοίκηση των ταμείων.
  Όπως έλεγε ο Σουρής : Σας ξέρω και με ξέρετε, διαόλου παλιοκλέφτες!
  Το κόμμα, όμως, του κ. Μπογιόπουλου έκανε ακριβώς το αντίθετο : Ποτέ δε ζήτησε τα ταμεία να μην έχουν καμιά σχέση με το κράτος. Το πιο παλιό παράδειγμα που έχω : Από το 1977, υποστήριζε την υπαγωγή του Ταμείου Νομικών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
  Και φέρνω αυτό το παράδειγμα, για ένα ταμείο που ασφάλιζε και ελεύθερους επαγγελματίες, που όλη την ασφαλιστική εισφορά την πλήρωναν οι εργαζόμενοι και συνεπώς το κράτος δεν έπρεπε να ελέγχει απολύτως τίποτα σε σχέση με τα λεφτά τους. Για να μη μιλήσουμε για το ΙΚΑ, όπου ασφαλίζονταν οι εργάτες και γενικότερα οι προλετάριοι, όπου πρέπει να θυμηθούμε τι έλεγε ο Λένιν :
  γ) πλήρη αυτοδιοίκηση των εργαζομένων σε όλα τα ασφαλιστικά ιδρύματα
  δ) πληρωμή των εξόδων ασφάλισης από τους κεφαλαιοκράτες
  ε) δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το έργο της ιατρικής περίθαλψης να ανατεθεί σε αυτοδιοικούμενα νοσοκομειακά ταμεία που θα εκλέγονται από τους εργάτες.
  Όσο για τα αποθεματικά των ταμείων, ναι, το ΚΚΕ δεν ήθελε να "τζογάρονται" για να μην τους τα τρώνε "οι καπιταλιστές και οι χρηματιστές", γι’ αυτό κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο νόμου, το 2007, να μετατρέπονται τα αποθεματικά σε "αδιαπραγμάτευτους κρατικούς τίτλους", ώστε να είναι εξασφαλισμένα. Μόνο που ο μεγαλύτερος ληστής, η μεγαλύτερη "φαγάνα" αποδείχτηκε το κράτος : τα ταμεία έχασαν από τον επάρατο "τζόγο" - κατά τον κ. Μπογιόπουλο - 3, 5 δις ευρό, ενώ με το "κούρεμα" των κρατικών ομολόγων, που ευλογούσε το ΚΚΕ, έχασαν 12, 5 δις ευρό (περίπου το τετραπλάσιο)!!! Και μάλιστα, τα 3, 5 δις τα έχασαν σε τρία χρόνια, ενώ τα 12, 5 τα έχασαν μέσα σε μια νύχτα!
  Ο μόνος που δεν μπορεί τελικά να μιλάει για τη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων είναι το ΚΚΕ, γιατί αυτό είναι υπέρ του κράτους-Αλ Καπόνε και θέλει αυτό να διαφεντεύει τις τύχες των χρημάτων των ασφαλισμένων. Αυτό λέει η πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή, αυτό λέει και η αποδοχή του μισό αιώνα τώρα να είναι τα ασφαλιστικά ταμεία Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), δηλαδή, να τα διευθύνει το κράτος.
  Τι θα γινόταν αν τα ταμεία ανήκαν στους ασφαλισμένους και όχι στο κράτος, αν ήταν, δηλαδή, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ); Πρώτα-πρώτα, θα εκλέγαν οι ασφαλισμένοι τη διοίκησή τους και θα ενδιαφέρονταν να ξέρουν κάθε φορά σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ταμεία, ώστε να αποφασίζουν για τις εισφορές και το ύψος των συντάξεων (καθώς και για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη). Όπως λένε, θα παίρνανε την τύχη των ταμείων τους στα χέρια τους. Δεύτερο, αν οι εργοδότες δεν πλήρωναν τις εισφορές, τα ταμεία θα τους κυνηγούσαν με όλα τα νόμιμα μέσα και με κατάσχεση της περιουσίας τους. Το κράτος, όμως, των εργοδοτών δεν έχει καμιά διάθεση να κυνηγήσει τους εργοδότες.
  Τρίτο, δε θα μπορούσε το κράτος να υποχρεώνει τα ταμεία να καταθέτουν αναγκαστικά τα αποθεματικά τους στην ΤτΕ ή σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα και μάλιστα με ασύμφορους όρους.
  Τέταρτο, στην περίπτωση του «κουρέματος», τα ταμεία θα μπορούσαν να βγάλουν δικαστική απόφαση ενάντια στο Δημόσιο και να του κατάσχουν την οποιαδήποτε περιουσία του, για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους.
  Όλη η κακοδαιμονία των ταμείων είναι ότι είναι κρατικά. Τελεία και παύλα.
  Αγανακτείτε, κ. Μπογιόπουλε, για τη ληστεία που υφίστανται τα ταμεία; Με το κόμμα σας να αγανακτείτε!
  Υ.Γ. Το να μένουν τα ταμεία στα χέρια του κράτους προξενεί δυο ζημιές στους εργαζόμενους. Πρώτο, τους αφήνει στο περιθώριο, αναγκάζοντάς τους να αφήνουν τα πιο ζωτικά ζητήματά τους να τα λύνουν άλλοι – το κράτος των εργοδοτών. Έτσι τους αδρανοποιεί.
  Δεύτερο, τους δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι το αστικό κράτος είναι ένα καλός πατέρας που αυτός πρέπει να έχει τη φροντίδα για τα παιδιά του – και επιπλέον έχει πάντα μια τσέπη γεμάτη λεφτά για να τα χαρτζιλικώνει. Έτσι τους κάνει ανόητα εξαρτήματα της αστικής τάξης, που χάφτουν έναν από τους απατηλότερους μύθους της.
 • λωτΚυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, 10:39
  Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πως για τους εγκεφάλους του καπιταλισμού, αυτού τουπέρα για πέρα ανθρωπιστικού πολιτικού κοινωνικού κι οικονομικού μοντέλου, τα λεφτά των συντάξεων λογίζονται σα ΝΕΚΡΟ ΧΡΗΜΑ. Γι' αυτό κι οι άνθρωποι (λέμε τώρα), ρε συ Νίκο όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησαν και προσπαθούν να το κάνουν κερδοφόρο, να γίνει κι αυτό ζωντανό, να κινηθεί, να ζωντανέψει, να ΕΠΕΝΔΥΘΕΙ, να μην ξοδευτεί απλώς και μόνο για την επιβίωση άχρηστων ηλικιωμένων. Επειδή δηλ είναι ηλικιωμένοι πρέπει να κάθονται και να πληρώνονται χωρίς να προσφέρουν την εργασία τους στον ιδιώτη που θα μας φέρει την ανάπτυξη; Ανήκουστο και ειδεχθές.
  Όλα τα λεφτά στους επενδυτές λοιπόν. Μέχρι κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον να έρθει και η πολυπόθητη ανάπτυξη κι η πολυαναμενόμενη απασχόληση (για εργασία πια ούτε λόγος). Αλλά εσύ ρε Νίκο συνέχεια στην γκρίνια και την μουρμούρα. Αμάν πια.Νισάφι.
 • philΣάββατο 9 Ιανουαρίου 2016, 14:20
  Ωραία, αν θες να γράφεις όλη την αλήθεια όμως, πρέπει να μας πεις και πόσο επιδοτήθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό τα τελευταία πέντε χρόνια. Μόνο έτσι θα είναι πλήρης η εικόνα.
 • ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΦΊΛΙΠΠΟΣΣάββατο 9 Ιανουαρίου 2016, 11:54
  Σημείωση: το πρόβλημα του ελλείμματος των ασφαλιστικών ταμείων που το 1990 έφθανε τα 980 δισ. δραχμών από 44 δισ. που ήταν το 1981 («Ελ. Τύπος», 23.7.90)
 • ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΦΊΛΙΠΠΟΣΣάββατο 9 Ιανουαρίου 2016, 01:42
  Κύριε Μπογιόπουλε, με τέτοιους χονδροειδείς υπολογισμούς για τα δις των ασφαλιστικών ταμείων που φαγώθηκαν διαχρονικά θα έπρεπε τώρα οι συντάξεις να ήταν όλες από 5000 ευρώ και πάνω (αν δεν είχαν φαγωθεί όπως λέτε). Η υπερβολή σας είναι αυτή που μειώνει την πειστικότητα των επιχειρημάτων σας. Το αιώνιο ελάττωμα όλων των αριστερών.
 • Ειρήνη Π.Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, 22:44
  'Ο, τι καλύτερο έχω διαβάσει για το ασφαλιστικό! Μπράβο στο Μπογιόπουλο. Επιτέλους κάποιος γράφει την αλήθεια. Αναρωτιέμαι αν αυτά τα ξέρει ο ελληνικός λαός και ακόμη τους ψηφίζει!
 • λωτΠαρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, 19:29
  Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πως για τους εγκεφάλους του καπιταλισμού, αυτού του ανθρωπιστικού πέρα για πέρα πολιτικού- κοινωνικού κι οικονομικού μοντέλου, τα λεφτά των συντάξεων λογίζεται σα ΝΕΚΡΟ ΧΡΗΜΑ. Γι' αυτό κι οι άνθρωποι (λέμε τώρα), ρε συ Νίκο όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησαν και προσπαθούν να το κάνουν κερδοφόρο, να γίνει κι αυτό ζωντανό, να κινηθεί, να ζωντανέψει, να ΕΠΕΝΔΥΘΕΙ, να μην ξοδευτεί απλώς και μόνο για την επιβίωση άχρηστων ηλικιωμένων. Επειδή δηλ είναι ηλικιωμένοι πρέπει να κάθονται και να πληρώνονται χωρίς να προσφέρουν την εργασία τους στον ιδιώτη που θα μας φέρει την ανάπτυξη; Ανήκουστο και ειδεχθές.
  Όλα τα λεφτά στους επενδυτές λοιπόν. Κι ύστερα με το καλό, θα μας φέρουν κάποια στιγμή την πολυπόθητη ανάπτυξη και την πολυαναμενόμενη απασχόληση (για εργασία πια ούτε λόγος). Αλλά εσύ ρε Νίκο συνέχεια στην γκρίνια και την μουρμούρα. Αμάν πια.Νισάφι.
 • ΚΟΚΠαρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, 14:31
  Κάθε τόσο βγαίνουν οι παπαροπνιχτες στην TV και λένε. Αν σταματήσει να χρηματοδοτεί το κράτος το ταμείο του προσωπικού της ΔΕΗ εξοικονομουμε τα προαπαιτουμενα που ζητάει η τροικα ενώ ξέρουν ότι. 1 Το προσωπικό της ΔΕΗ με νόμο ληστευτηκε απο τα διαθέσιμα και τα περιουσιακά του το 99 προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιοτικοποιηση 2 Η περουσια του ταμείου τους ήταν ενσωματωμενη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.3 Το ταμείο του προσωπικού ηταν πρότυπο με πολυιατρεια πλήρως εξοπλισμένα και γιατρούς όλων των ειδικοτητων .3 Οι συνταξεις βασικές και επικουρικες πληρωνονταν μόνο απο τους ασφαλισμενους.Το ταμείο που δεν ήταν ταμείο αλλά αυτασφαλιση είχε τη δυνατότητα να πληρωνει τις συνταξεις δίχως καμιά επιβάρυνση του κράτους γιατι οι κρατήσεις ήταν υψηλότερες των άλλων εργαζομένων. Ήταν δηλ.ενα πρότυπο που μαζί με όλους τους Έλληνες μας καταντησαν ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ( Μήπως προσβάλλω κιόλας τη ΖΙΜΠΑΜΠΟΕ ) ΤΕΛΟΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ όπως ελεγε και μια παλια διαφημηση αν δε σηκωθουν απο τους καναπεδεςτους οι Ελληνες λε
 • ΠΟΛΥΒΑΚΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣΠαρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, 10:04
  Και μετά από αυτά ζητούν από τους εναπομείναντες ελεύθερους καταχρεωμένους επαγγελματίες, να δώσουνε και τον αέρα που αναπνέουν,
  δήθεν για να μην μειώσουνε κι άλλο τις συντάξεις.
  Πολύ ωραία , δεν θα τις μειώσουν για τους επόμενους τρεις μήνες , για μετά θα δούμε πως θα τα αναθεωρήσουμε όλα πάλι.
  Θα μας χρεώσουνε ακόμη περισσότερο και όταν δεν θα έχουνε τίποτα άλλο να πάρουνε τότε θα μας πούνε ότι αυτοί προσπάθησαν να μας σώσουν, αλλά εμείς
  οι κλέφτες , οι φοροφυγάδες, οι κακοπληρωτές , οι απατεώνες , οι κλεφτοκοτάδες
  δεν θέλαμε την σωτηρία μας και το καλό μας.
  Τους ευχαριστούμε πολύ , τους είμαστε υπόχρεοι και τους ζητούμε ταπεινά συγγνώμη
  που το φτωχό σκεπτικό μας δεν μπορεί να φτάσει εκείνο των αστέρων που μας κυβερνούν και που μας θεωρούν κατώτερα και υπανάπτυκτα ζώα.
 • ΔΙΚΑΙΟΣΠαρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, 09:58
  -ΕΔΩ ΣΗΜΕΡΑ Νικο Μπογιοπουλε επρεπε να δωσουν το Παρον ολα εκεινα τα
  βρωμομουτρα που παρουσιαζωνται και ΒΡΙΖΟΥΝ Η ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ για της ταχα μου ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ για την καταντια του ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!!!!.
  -Αυτα δεν ειναι μονο αιτια πολεμου ΕΓΩ δινω εναν ΤΟΝΟ παραπανω ,
  Κανενας απο αυτους που διαβασαν αυτες τις ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ με τεκμηριωμενο ΑΔΙΑΣΥΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ δεν εχει ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΗ??
  -Θα συνεχιση την ΜΥΖΕΡΙΑ ΤΟΥ να ψηφηζη την ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ??
  -Θα συνεχιση να ΜΕΜΨΗΜΕΡΗ περι ΛΑΘΩΝ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ........ΠΡΕΠΕΙ ( αυτο το γαμημενο ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ..) να αλλαξουμε και να γινουμε καλυτεροι!!
  -Μα το κλεψιμο των φτωχων ειναι ΜΕΘΟΔΟΙ ΧΙΛΙΕΤΙΔΩΝ κανενας απο δαυτους δεν διαβασε λιγο ΙΣΤΟΡΙΑ των κατακτησεων και την ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΄΄΄ΘΕΛΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΡΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ στους αλλους λαους που ακομα και σημερα με χιλια δυο οικονομικα ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΙΟς ΘΑ ΦΑΗ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ .....ΠΑΝΤΑ εις βαρος της ΔΙΚΗΣ μου ζωης.!!
  -Αυτα ρε Νικο ειναι βαλσαμο στην ψυχη μας μηπως ΛΕΩ μηπως και καταλαβουμε οτι OI DON CORLEONE ειναι εδω!!!! Και εχουν ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ μαγειρευουν την ΝΟΜΙΚΗ για να ΛΑΜΟΓΙΑΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ( ΤΩΝ....ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
  ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ δουλεια θα την κανουν τα
  ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ με πολυ λιγους ΕΡΓΑΤΕΣ!!!!Αντε ΘΥΜΑ ΑΝΤΕ ΨΩΝΙΟ ΑΝΤΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΙΩΝΙΟ!!! να δουμε ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΗΣ ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΕΛΘΗ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΝΤΟΥΝΙΑς .και ειναι η Υγιης αποψη της ζωης του εργαζομενου .Παιρνεις αυξηση ΕΝΑΣ θα παρουν ΟΛΟΙ .ΕΑΝ ΤΟ ΔΗΣ ( ετσι οπως θελουν αυτοι ΟΙ ΒΡΥΚΩΛΑΚΕΣ ( ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ!! ) τοτε μην λες καμια διαμαρτυρια ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ και οι συνεπειες ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΕς που εισπρατης απο ΤΟΥΣ ΒΡΥΚΩΛΑΚΕΣ ( Ρουφηγμα αιματος -κοινως σου κλεβουν την ζωη και εσυ διαμαρτυρεσαι ΤΖΑΜΠΑ !!
  Αντε θυμα ΞΥΠΝΑ !! τραγικα δυστηχως εχω κανει και εγω τα ιδια ΛΑΘΗ αλλα εχω το δικαιωμα απο την ιδια μου την ζωη να καταλαβω!! ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΩ ..!!και να ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΩ αποψεις ΠΡΟΣ το καλυτερο !!! β.π.

 • Αθήνα8°CΥψηλή:12°C
  Χαμηλή:7°C
 • Θεσ/νίκη2°CΥψηλή:5°C
  Χαμηλή:0°C
 • Πάτρα8°CΥψηλή:8°C
  Χαμηλή:3°C
 • Ηράκλειο16°CΥψηλή:16°C
  Χαμηλή:9°C
 • Λάρισα3°CΥψηλή:5°C
  Χαμηλή:1°C