Σούσουρο στο παλάτι του Μπάκινγκχαμ – Γιατί δεν πήγε η βασίλισσα Ελισάβετ στα βαφτίσια του πρίγκιπα Λούι;

Σήμερα βαφτίζεται ο πρίγκιπας Λούι παρουσία λίγων συγγενών και στενών φίλων στο παρεκκλήσι των Ανακτόρων Σεντ Τζέιμς στο Λονδίνο.

Ωστόσο, από τους καλεσμένους θα λείπει η προγιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ Β’ όπως ο 97χρονος σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος, σύμφωνα με ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον.

Η απουσία της δεν οφείλεται σε λόγους υγείας όπως ανέφερε βασιλική πηγή.

Παρόντες θα είναι ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, οι γονείς της Κέιτ Μίντλετον όπως και τα αδέρφια της, η Πίπα με τον σύζυγό της καθώς και ο Τζέιμς Μίντλετον.

Επίσης, το “παρών” θα δώσουν οι έξι νονοί του Λούι μαζί με τους συνοδούς τους. Ανάμεσα στους νονούς είναι η ξαδέλφη της Κέιτ, η Λούσι Μίντλετον, ο Νίκολας βαν Κούτσεμ, του οποίου η κόρη ήταν παρανυφάκι στον γάμο του Χάρι και της Μέγκαν, ο Γκάι Πέλι, παιδικός φίλος του Ουίλιαμ.

Ο Λούι θα βαπτιστεί από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι Τζάστιν Ουέλμπι, ο οποίος θα βάλει στο μέτωπο του νεοφώτιστου νερό από τον Ιορδάνη ποταμό.

Η βάπτιση θα αρχίσει στις 18.00 ώρα Ελλάδας και θα διαρκέσει περίπου 40 λεπτά.

Ο νεοφώτιστος θα φορέσει χειροποίητο αντίγραφο του βασιλικού βαπτιστικού φορέματος, το οποίο αντικατέστησε το 2008 το πρωτότυπο που φορούσαν όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στις βαπτίσεις τους από το 1841.

Ο Λούι γεννήθηκε στις 24 Απριλίου του 2018. Είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου και έβδομο δισέγγονο για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ