Ο storyboard artist του Game of Thrones δείχνει τα έργα του στο enikos.gr – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Μία θέση στον παγκόσμιο χάρτη των πόλεων που διοργανώνουν comic conventions κατέχει πλέον η Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για εκθέσεις αφιερωμένες στα κόμικς, στο animation και σε όλη την κουλτούρα που τα περιβάλλει, στις οποίες οι λάτρεις της 9ης τέχνης συναντούν κορυφαίους δημιουργούς και ειδικούς και διασκεδάζουν με τους αγαπημένους τους υπερήρωες ή ανακαλύπτουν νέους.

Με διάσημους προσκεκλημένους που ταξίδεψαν από όλα τα πλάτη και τα μήκη της Γης, το “The Comic Con 4”, πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 6 Μαΐου, στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά του στο “The Comic Con” συμμετέχει ο βορειοϊρλανδός σχεδιαστής William Simpson, ο storyboard artist, της διάσημης τηλεοπτικής σειράς “Game of Thrones”.

Ο William Simpson ξεκίνησε την καριέρα του σχεδιάζοντας για βρετανικά περιοδικά κόμικ (2000 AD, Warrior), δουλεύοντας πάνω σε πολύ γνωστούς χαρακτήρες όπως ο Judge Dredd και ο Roque Trooper. Στη συνέχεια έκανε το μεγάλο άλμα δουλεύοντας για τις 2 μεγαλύτερες εταιρείες αμερικανικών κόμικ, Marvel και DC Comics. Batman, Hellblazer, Vamps, Transformers, Aliens είναι μερικοί από τους τίτλους στους οποίους εργάστηκε , δίνοντας σε κάθε τίτλο το προσωπικό του στίγμα. H κινηματογραφική μεταφορά του John Constantine είναι βασισμένη στην ιστορία Hellblazer: Dangerous Habits που δημιούργησε μαζί με τον Garth Ennis, ιστορία που από πολλούς θεωρείται η καλύτερη του χαρακτήρα.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως storyboard artist έχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχή σε πολλές ταινίες (Reign of Fire, Freeze Frame, Breakfast on Pluto, City Of Ember). Από το 2008 είναι ο storyboard and conceptual artist της τηλεοπτικής σειράς- φαινόμενο Game of Thrones, δίνοντας με το μολύβι του «ψυχή» στον κόσμο του Westeros.

Το enikos.gr βρέθηκε στο Comic Con της Θεσσαλονίκης και συνάντησε τον καλλιτέχνη, ο οποίος μας έδειξε μερικά από τα έργα του για το Game of Thrones. Συγκεκριμένα, πρόκειται σκίτσα που απεικονίζουν τους White Walkers στα πρώτα στάδια της σχεδίασής τους.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ