Μήνυμα «διαφορετικότητας» στον διαγωνισμό Μις Αμερική – ΦΩΤΟ

Τα προβλήματα των ομοφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ θα έρθουν στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια του αποψινού διαγωνισμού Μις Αμερική, καθώς για πρώτη φορά το στέμμα της ωραιότερης Αμερικανίδας διεκδικεί μία κοπέλα που έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλη.

«Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για την προβολή των προβλημάτων μας», δήλωσε η 23χρονη Έιριν Οφλάχερτι, η οποία κατέχει τον τίτλο της Μις Μισούρι από τον Ιούνιο και θα συμμετάσχει στον αποψινό τελικό του 95ου διαγωνισμού ομορφιάς για την ανάδειξη της Μις Αμερική.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να παίρνω μέρος σε έναν τέτοιο διαγωνισμό, δηλώνοντας ανοιχτά το ποια είμαι και να είμαι περήφανη που ανήκω στη ΛΟΑΤ κοινότητα», τόνισε.

Δήλωσε ακόμα πως εφόσον είναι η νικήτρια του διαγωνισμού θα ασχοληθεί με την πρόληψη των αυτοκτονιών, που είναι δυσανάλογα περισσότερες για τους ομοφυλόφιλους, αμφισεξουαλικούς και τρανσέξουαλ νέους. Μάλιστα, όταν δεν διαγωνίζεται η Οφλάχερτι προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της για την πρόληψη των αυτοκτονιών στη ΛΟΑΤ κοινότητα, ενώ έχει και ένα κατάστημα με ρούχα.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς η υποψήφια Μις Αμερική θέλει να αφιερωθεί στην πρόληψη κατά των αυτοκτονιών στους ομοφυλόφιλους νέους όχι μόνο γιατί η ίδια είναι λεσβία, αλλά κι επειδή ένας στενός της φίλος αυτοκτόνησε όταν ήταν 13 χρόνων.

«Συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν ενδείξεις για αυτό που σκόπευε να κάνει ο φίλος μου. Γι’ αυτό κι έβαλα στόχο να εκπαιδευτώ ώστε να διακρίνω αυτά τα σημάδια που μπορούν να δείχνουν ότι ένα άτομα σκοπεύει να αυτοκτονήσει και να κάνω ό,τι μπορώ για να το εμποδίσω», δήλωσε η 23χρονη Μις Μισούρι.

Πηγή: AΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός ηθοποιός μια μέρα μετά την πρεμιέρα της ταινίας του

“Δεν υπήρξα ποτέ ζευγάρι με την Άντζελα Δημητρίου”

Τέλος η Μελίνα Μακρή από τους Vegas

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ