• Η Ελληνίδα πρέσβειρα της ανεργίας

  7:11 μμ, Δευτέρα 08 Οκτ 2012 7:11 μμ, Δευτέρα 08 Οκτ 2012

  Όχι, η μελαχρινή κοπέλα στην κεντρική καμπάνια του ιταλικού κολοσσού ειδών ένδυσης (Benetton) δεν είναι μοντέλο. Αλλά όπως ακριβώς γράφει και η λεζάντα κάτω της, μια άνεργη Ελληνίδα. Το όνομά της; Κατερίνα Καραταΐρη...

  Παρόλο που ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της στο τμήμα «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» του πανεπιστημίου ΑΣΟΕΕ, αποφάσισε ότι δεν της αρέσει το αντικείμενο και έδωσε εξετάσεις για την Σχολή Θεατρικών Σπουδών του πανεπιστημίου Αθηνών.Εξαιτίας των εργασιών της όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Κάποιους μήνες μετά έκανε μεταπτυχιακό στην Πολιτιστική Διαχείριση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και αφού ούτε αυτό την βοήθησε να βρει δουλειά, αποφάσισε να κάνει και διδακτορικό στην Βαρκελώνη.

  Η 30χρονη Κατερίνα δεν στάθηκε όμως τυχερή. Για διάφορους λόγους, κυρίως οικονομικούς, αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές της και να επιστρέψει στην Ελλάδα. Λίγο πριν επιστρέψε,ι ένας φίλος της έστειλε μια αγγελία για θέση εργασίας στην εταιρία ρούχων «Benetton». Ούτε ήξερε για ποια θέση ήταν, όμως η ανάγκη της για δουλειά την έκανε να στείλει ένα σύντομο βιογραφικό και δύο φωτογραφίες της, όπως λέει η ίδια.Τελικά την κάλεσαν στο Κέντρο Ερευνών της εταιρίας, όπου πέρασε δύο ημέρες.

  «Εκεί ουσιαστικά κατάλαβα ότι με προσέλαβαν ως μοντέλο για την διαφημιστική τους καμπάνια. Αν και με ξάφνιασε, ήταν φοβερή εμπειρία, αφού βρέθηκα σε ένα περιβάλλον με διαφορετικούς ανθρώπους από διαφορετικά σημεία του πλανήτη», λέει.

  Η φωτογράφιση κράτησε μια ολόκληρη εβδομάδα και σε αυτή συμμετείχαν ένας… άνεργος ηθοποιός από την Νέα Υόρκη, μια… άνεργη δημοσιογράφος από τη Βραζιλία, ένας… άνεργος ηχολήπτης από τη Βρετανία και μια… άνεργη δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη. Άλλωστε, το concept της καμπάνιας ήταν «Unemployee of the year» ("Ο Άνεργος της Χρονιάς"). Η Κατερίνα Καραραΐρη έγινε επομένως η... Ελληνίδα «πρέσβειρα» της ανεργίας.

  Πάρα τις αντιξοότητες πάντως, η ίδια δεν το βάζει κάτω. «Είμαι της άποψης ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε για τα όνειρα μας και να μην κάνουμε εκπτώσεις. Την ανεργία θα την πολεμήσουμε μόνο αν δημιουργήσουμε μόνοι μας ευκαιρίες απασχόλησης», τονίζει.

  ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα