“Πονοκέφαλος” για τη βασίλισσα Ελισάβετ ο πρίγκιπας Άντριου και η Μέγκαν Μαρκλ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Μπάκιγχαμ έπειτα από τη θύελλα που προκάλεσε ο πρίγκιπας Άντριου με τα “ροζ” σκάνδαλα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται σε συζητήσεις με τους συμβούλους και τον σύζυγός της Φίλιππο, ώστε να μεταβιβάσει τις περισσότερες βασιλικές αρμοδιότητες στον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η βασίλισσα Ελισάβετ προετοιμάζει τις διαδικασίες ώστε να τη διαδεχθεί ο Κάρολος εντός 18 μηνών, με τον τίτλο του αντιβασιλέα, ενώ η ίδια θα διατηρήσει τυπικά το βασιλικό στέμμα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να δράσει άμεσα ύστερα από το σάλο που έχει προκληθεί με τις κινήσεις του Άντριου. Ο γιος της βασίλισσας, που φέρει τον τίτλο του Δούκα του Γιορκ και η Μέγκαν Μαρκλ έχουν μετατραπεί σε αποδιοπομπαίους τράγους του παλατιού, καθώς συγκεντρώνουν τα σχόλια του Τύπου και την οργή των φιλοβασιλικών, οι οποίοι θεωρούν ότι με τις ενέργειες τους πλήττουν τη μοναρχία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ υποπίπτει σε απλά παραπτώματα με τη συμπεριφορά της, που θεωρείται από κάποιους ασύμβατη με το βασιλικό πρωτόκολλο.

Ο Δούκας του Γιορκ, Άντριου, έχει επισύρει όλο το μένος φιλοβασιλικών και αντιβασιλικών, αφού φέρεται να αδιαφόρησε όχι μόνο για το πρωτόκολλο αλλά και για τους νόμους και την ηθική. Στις 16 Νοεμβρίου ο Άντριου αποφάσισε να δώσει μία συνέντευξη στο BBC, για να αποτινάξει από πάνω του το στίγμα του “φίλου του παιδεραστή” που τον κατέτρυχε τους τελευταίους μήνες, μετά την αυτοκτονία του Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος επρόκειτο να δικαστεί για τη δημιουργία κυκλώματος που εξωθούσε ανήλικες σε πορνεία.

Ο Δούκας του Γιορκ αγνόησε όλους όσοι του έλεγαν να μην μιλήσει και παραδέχτηκε μιλώντας σε εκπομπή ότι για μία εποχή είχε φιλία με τον εκατομμυριούχο Επστάιν, αρνούμενος ωστόσο πως είχε σεξουαλική σχέση με μία ανήλικη. Οι δικαιολογίες και τα γεγονότα από τη δική του πλευρά δεν έπεισαν πως δεν συμμετείχε στο κύκλωμα Επστάιν. Ο βρετανικός Τύπος δημοσίευσε φωτογραφίες του δούκα σε νυχτερινά κλαμπ, “φορτώνοντας” του σχέσεις με δύο νεαρές κοπέλες από την “παρέα” του Επστάιν.

Η βασίλισσα Ελισάβετ παρά την αδυναμία που λέγεται ότι του έχει αποφάσισε να απαλλάξει τον Άντριου από τα καθήκοντα του και να τον απομακρύνει από το παλάτι, προκειμένου να σώσει τον θεσμό της μοναρχίας. Σε αυτό συνηγόρησαν και ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Πηγή πληροφοριών: εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ