Τεταμένη η κατάσταση στη Βολιβία: Διαδηλωτές που εναντιώνονται στον Έβο Μοράλες, κατέλαβαν ΜΜΕ

Πλήθος διαδηλωτών που εναντιώνονται στον πρόεδρο Έβο Μοράλες κατέλαβε χθες Σάββατο στη Λα Πας τις έδρες δύο δημόσιων μέσων ενημέρωσης, του τηλεοπτικού δικτύου Bolivia TV και του ραδιοφωνικού δικτύου Radio Patria Nueva, αναγκάζοντας τους εργαζομένους τους να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις, δήλωσε στέλεχος του ενός από τα μέσα.

«Εκδιωχθήκαμε διά της βίας αφού δεχθήκαμε απειλές από τους συγκεντρωμένους» μπροστά στο ακίνητο όπου βρίσκονται τα δύο ΜΜΕ, είπε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιβάν Μαλδονάδο, ο διευθυντής του Radio Patria Nueva.

Αρκετές δεκάδες εργαζομένων αποχώρησαν το κτίριο υπό τους προπηλακισμούς των περίπου 300 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί και τους κατηγόρησαν πως υπηρετούν τα συμφέροντα της κυβέρνησης του σοσιαλιστή προέδρου Μοράλες.

Μετά την κατάληψή τους τα δύο ΜΜΕ δεν μεταδίδουν πλέον παρά μόνο μουσική.

Ο πρόεδρος της χώρας καταδίκασε την κατάληψη των μέσων αυτών από διαδηλωτές. Οι υποστηρικτές της δεξιάς, κατήγγειλε, «λένε ότι υπερασπίζονται τη δημοκρατία, αλλά ενεργούν σαν να έχει επιβληθεί δικτατορία», ανέφερε μέσω Twitter.

Η αντιπολίτευση αρνείται να αναγνωρίσει την επανεκλογή του Μοράλες στην προεδρία της χώρας στις εκλογές της 20ής Οκτωβρίου για τέταρτη θητεία, αποτέλεσμα που καταγγέλλει πως υπήρξε προϊόν νοθείας.

Λίγη ώρα μετά την κατάληψη των δύο δημόσιων ΜΜΕ, το ραδιοφωνικό δίκτυο της συνομοσπονδίας αγροτών CSUTCB στη Λα Πας επίσης κυριεύθηκε από διαδηλωτές, σύμφωνα με άλλη ανάρτηση στο Twitter του Μοράλες, του πρώτου αυτόχθονα προέδρου της Βολιβίας.

Σημειώνοντας τους «δεσμούς» του με την CSUTCB, «σημαντική οργάνωση του κινήματος των αυτοχθόνων και των αγροτών», ο Μοράλες «κατήγγειλε την άνανδρη και βάρβαρη επίθεση εναντίον του ραδιοφώνου αυτής της συνομοσπονδίας». «Όπως και οι στρατιωτικές δικτατορίες, οι πραξικοπηματίες επιτίθενται σε έδρες συνδικάτων», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ