Καταγγελίες κατά του δεύτερου οδηγού του “φορτηγού της φρίκης” – Δύο συλλήψεις στο Βιετνάμ – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Κατηγορίες απήγγειλε η αστυνομία στον δεύτερο Βορειοϊρλανδό οδηγό του “φορτηγού της φρίκης” όπου εντοπίστηκαν νεκροί 39 άνθρωποι, ενώ δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στο Βιετνάμ.

Ο Ίμον Χάρισον, 23 ετών, από το Κάουντι Ντάουν, φέρεται να οδήγησε το φορτηγό στο λιμάνι Ζέεμπρουγκε του Βελγίου. Επίσης, κατηγορείται για 39 ανθρωποκτονίες όπως ο 25χρονος Μο Ρόμπινσον ο πρώτος οδηγός του φορτηγού που συνελήφθη στο Έσεξ.

Ο Χάρισον εμφανίστηκε ενώπιον δικαστή στο Δουβλίνο σήμερα και θα μεταφερθεί στη Βρετανία για δίκη. Αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες με τον Ρόμπινσον, ο οποίος παρέλαβε το φορτηγό από το Περφλίτ στον Τάμεση την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και θα παραμείνει υπό κράτηση έως τις 25 Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα δηλώσει αθώος ή ένοχος ενώπιον του κακουργιοδικείου του Ολντ Μπέιλι.

Ο νέος ύποπτος συνελήφθη το Σάββατο ενώ έβγαινε από φέρι στο λιμάνι του Δουβλίνου ενώ σήμερα η αστυνομία του απήγγειλε κατηγορίες και κρατείται στο Δουβλίνο.

Παράλληλα, η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα στο Βιετνάμ και καλεί δεκάδες άλλα για κατάθεση σχετικά με τη διακίνηση των συμπατριωτών τους στη Βρετανία.

Στο μεταξύ, η βρετανική αστυνομία κάλεσε τους δύο αδελφούς από τη Βόρεια Ιρλανδία, οι οποίοι είναι ύποπτοι για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας μετά τον θάνατο 39 ανθρώπων μέσα σ’ ένα φορτηγό ψυγείο κοντά στο Λονδίνο, να παραδοθούν ώστε να μπορέσει η έρευνα να προχωρήσει.

Ο Ρόναν Χιούζ, 40 ετών, και ο αδελφός του, ο Κρίστοφερ, 34 ετών, καταγόμενοι από τη Βόρεια Ιρλανδία, αναζητούνται από την Τρίτη από την αστυνομία του Έσεξ. «Μολονότι έχουμε ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ρόναν Χιουζ, είναι ανάγκη να μιλήσουμε και πρόσωπο με πρόσωπο με τον αδελφό του και με εκείνον», δήλωσε ο αρχιεπιθεωρητής της αστυνομίας του Έσεξ Νταν Στότεν σε συνέντευξη Τύπου. «Έχει κρίσιμη σημασία για την έρευνά μας να μιλήσουμε με τον Ρόναν και τον Κρίστοφερ», πρόσθεσε.

«Όσο γρηγορότερα γίνει αυτό, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην έρευνά μας». Σύμφωνα με τον αρχιεπιθεωρητή Νταν Στότεν, η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας εντόπισε χθες, Πέμπτη, ένα φορτηγό που μπορεί να συνδέεται με τους αδελφούς Χιούζ, «γνωστούς για τις σχέσεις τους με την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και με τις οδικές και τις θαλάσσιες μεταφορές».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ