Μακελειό σε φεστιβάλ στην Καλιφόρνια: Τρεις νεκροί και 11 τραυματίες – Αναφορές για σύλληψη υπόπτου – ΒΙΝΤΕΟ

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε φεστιβάλ τροφίμων, στο πάρκο Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας The New York Times, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά του ενόπλου, ενώ 11 άτομα τραυματίστηκαν. Η ιστοσελίδα, που επικαλείται δηλώσεις του δημοτικού συμβουλίου Dion Bracco, αναφέρει πως ένας ύποπτος συνελήφθη από τις αρχές. Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε ότι “δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχουν κι άλλοι δράστες, οπότε αντιμετωπίζουμε το γεγονός σαν να είναι σε εξέλιξη”.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για το συμβάν. Το Gilroy Garlic Festival οργανώνεται κάθε χρόνο σε μια περιοχή νότια του Σαν Χοσέ.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα social media διακρίνονται οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην εκδήλωση να τρέχουν πανικόβλητοι, καθώς ακούγονται πυροβολισμοί.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια μίας γυναίκας. “Μα τι γίνεται; Ποιος αρχίζει να πυροβολεί σε ένα φεστιβάλ για το σκόρδο;” απορεί.

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έγραψε νωρίτερα στο Twitter ότι ο δράστης δεν έχει συλληφθεί και συνέστησε: “Να είστε προσεκτικοί και ασφαλείς”.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1979, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά και παράλληλα γίνονται συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής. Οργανώνεται από εθελοντές, για τους οποίους το φεστιβάλ αυτό είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη καλοκαιρινή έκθεση τροφίμων του κόσμου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του φεστιβάλ, απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία κάθε είδους. Το Γκίλροϊ βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα νότια του Σαν Χοσέ.

Πηγές: express.co.uk. cbsnews.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ