• Συνεχίζονται οι έρευνες στις λίμνες του "θανάτου" στην Κύπρο

  8:15 πμ, Τετάρτη 08 Μάι 2019 8:15 πμ, Τετάρτη 08 Μάι 2019

  Τα βλέμματα είναι στραμμένα στις έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων του καθ΄ομολογία κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο.

  Το υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα Sonar, μεταφέρεται στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου, όπου θα αρχίσει το σκανάρισμα της λίμνης, ενώ θα συνεχίζονται, ταυτόχρονα, από το πρωί οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη με δύτη και αν χρειαστεί και με τη ρομποτική κάμερα.

  Χθες, Τρίτη, ερευνήθηκαν από δύτη διάφορα σημεία της Κόκκινης Λίμνης, χωρίς, ωστόσο αποτέλεσμα.

  Έπειτα από εντατικές προετοιμασίες, χθες, λίγο μετά τις 11:30 καταδύθηκε δύτης στην Κόκκινη Λίμνη για να ερευνήσει τέσσερα - πέντε σηματοδοτημένα σημεία για να δει τι είναι οι διογκώσεις εντός της λίμνης καθώς η τρίτη βαλίτσα μπορεί να είναι κρυμμένη μέσα στη λάσπη. Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

  Με τη βοήθεια του συστήματος Sonar, το οποίο είχε καταγράψει συγκεκριμένα σημεία, που ερευνήθηκαν, ανασύρθηκε το απόγευμα της Κυριακής από τη λίμνη η δεύτερη από τις τρεις βαλίτσες θανάτου.

  Σε αυτήν εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός σε προχωρημένη αποσύνθεση και μη αναγνωρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να ανήκει στην 8χρονη Έλενα Ναταλία, κόρη της 36χρονης Λίβια, που είχε εντοπιστεί και ανασυρθεί από την ίδια λίμνη την Κυριακή του Πάσχα. H δεύτερη βαλίτσα εντοπίστηκε κοντά στην πρώτη.

  H σορός, που ανασύρθηκε, έφερε ρούχα, σε αντίθεση με τις προηγούμενες.

  Ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς είχε καταθέσει ότι στη λίμνη Μιτσερού πέταξε τρεις βαλίτσες με πτώματα, κατονομάζοντας την Μαρικάρ Βαλντέζ, την 8χρονη Έλενα Μπουνέα και τη μητέρα της Λίβια Μπουνέα.

  Με την ανεύρεση της νέας σορού, ο αριθμός των θυμάτων, που έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα ανέρχεται στα πέντε.

  Πρόκειται για τη Μαρί Ρόους και την Αριάν Παλάνας, που εντοπίστηκαν στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, την Κάτχα Ανού, που βρέθηκε σε ξεροπήγαδο στο πεδίο βολής της Ξυντούς και τα δύο πτώματα, που ήταν μέσα ταξιδιωτικές βαλίτσες, που ανασύρθηκαν από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

  Το πρωί της Κυριακής ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του 35χρονου.

  Πέραν της ομολογίας του για επτά δολοφονίες, πέντε γυναικών και δύο παιδιών, οι ανακριτές εξετάζουν πλέον και μία νέα υπόθεση, αυτή τη φορά βιασμού γυναίκας.

  Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο, στις 30 Απριλίου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας από αλλοδαπή, πως κατά το 2017 και όταν εκείνη ήταν 19 ετών, την βίασε ο 35χρονος, ο οποίος της είχε υποσχεθεί να την φωτογραφίσει ως μοντέλο.

  Ο βιασμός έγινε όταν ο 35χρονος την συνάντησε για να της δώσει τις φωτογραφίες. Την βίασε μέσα στο αυτοκίνητο του και κινηματογραφούσε τον βιασμό με το κινητό του τηλέφωνο.

  Η κοπέλα φαίνεται ότι εκμυστηρεύτηκε στην πρώην σύζυγο του 35χρονου τον βιασμό, μέσω των social media.

  Ο ύποπτος ανακρινόμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη και έδωσε κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.

  Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: sigmalive.com

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα