Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαλλίας: Να βρούμε λύση για τα “Κίτρινα Γιλέκα”

Με πνεύμα συγκατάβασης και με εμφανή υποχωρητική τάση εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γαλλίας, Μπενζαμέν Γκριβό σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Τάχθηκε υπέρ της αναζήτησης λύσεων «σχεδόν επί παραγγελία» στην κρίση των «κίτρινων γιλέκων» και κάλεσε τις επιχειρήσεις «να αναλάβουν ένα τμήμα» [των λύσεων αυτών] προτού ο Εμανουέλ Μακρόν απευθυνθεί προς τους πολίτες «στις αρχές της εβδομάδας».

«Οι λύσεις που οφείλει κάποιος να βρει πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα του κάθε ατόμου. Σχεδόν κατά παραγγελία. Η οργή που εκφράζουν είναι καμία φορά πολύ διαφορετική από τη μία περιφέρεια στην άλλη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γαλλικής κυβέρνησης.

Στην προοπτική των ανακοινώσεων Μακρόν στην αρχή της εβδομάδας, ο Γκριβό είπε πως είναι «σίγουρος πως θα ξαναβρεί τον δρόμο για την καρδιά των Γάλλων, θα μιλήσει στην καρδιά τους».

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης παραδέχθηκε επίσης πως «προφανώς υποεκτιμήσαμε την ανάγκη των συμπολιτών μας να πάρουν τον λόγο, να πουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να συνδεθούν με την οικοδόμηση των λύσεων».

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Μακρόν ανακοίνωσε στα τέλη Νοεμβρίου ότι θα ξεκινήσουν από τις 15 Δεκεμβρίου και μέχρι την 1η Μαρτίου «συζητήσεις» σε τοπικό επίπεδο.

Ο Γκριβό δήλωσε επίσης πως πρέπει να υπάρξει απάντηση «στην άμεση οργή» αλλά και «επαναφορά της αισιοδοξίας στο σύστημα, μακροπρόθεσμα».

«Αν κάποιος περιοριστεί σε επείγοντα μέτρα, θα αντιμετωπίσει μόνο τα συμπτώματα», εκτίμησε.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ