«Φρούρια» τα σχολεία στην Κύπρο

Την θέσπιση της κάρτας εισόδου και εξόδου από τα σχολεία ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας του. Πρόκειται για ένα από τρία μέτρα για την ασφάλεια στα σχολεία, το κόστος των οποίων αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η κάρτα εισόδου και εξόδου από τα σχολεία για τους γονείς και κηδεμόνες θα εκδίδεται από την εκάστοτε διεύθυνση του σχολείου και θα παραδίδεται σε εξουσιοδοτημένα πρόσωπα τα οποία παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Οι σχετικές οδηγίες αναμένεται να σταλούν μέσω εγκυκλίων στα σχολεία.

Η δεύτερη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, αφορά τις περιφράξεις των σχολικών μονάδων οι οποίες θα επιδιορθωθούν, ενώ θα τοποθετηθούν θυροτηλέφωνα για να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος.

Η τρίτη απόφαση αφορά την περιφρούρηση των σχολικών μας μονάδων και συγκεκριμένα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά από τις 7πμ μέχρι τις 8πμ.

Τα μέτρα ξεκινούν άμεσα με ενημέρωση των Σχολικών Εφορειών.

Έχει ήδη γίνει μελέτη ανά Σχολική Εφορεία, έχουν καταγραφεί οι ανάγκες και θα προχωρήσουμε άμεσα, πρόσθεσε Υπουργός Παιδείας.

Πηγή: philenews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ