Γενέθλια για τον Πούτιν – “Χρόνια πολλά στη φυλακή” του εύχονται στην Αγία Πετρούπολη – ΒΙΝΤΕΟ

Τα 66ά του γενέθλια γιόρτασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν που επέλεξε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να περάσει αυτήν την ημέρα κοντά σε στενούς φίλους και συγγενείς, όπως έγραψε το TASS.

Ωστόσο, σε πολλές πόλεις της Ρωσίας φρόντισαν να του στείλουν τις… ευχές τους, διοργανώνοντας διαδηλώσεις εναντίον του. Μάλιστα, στη μεγαλύτερη αντι-Πούτιν συγκέντρωση που διοργανώθηκε στη γενέτειρά του, την Αγία Πετρούπολη, οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό με την ευχή “Χρόνια πολλά στη φυλακή”, σύμφωνα με το rfel.org.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, η δημοφιλία του Πούτιν έχει πέσει στα τάρταρα, καθώς σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του μειώθηκε κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο Levada-Centr, ενώ τον Νοέμβριο του 2017, πριν από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, η δημοτικότητα του Πούτιν έφθανε το 59%, τον Σεπτέμβριο του 2018 η δημοτικότητα του έπεσε στο 39%. Τις 9 από τις 20 αυτές ποσοστιαίες μονάδες, τις έχασε στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ