Οι άνεμοι του τυφώνα Φλόρενς γυρίζουν τη ρόδα- ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail , τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, την ώρα που ο τυφώνας Φλόρενς σαρώνει κατά μήκος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, οι ισχυροί άνεμοι ταχύτητας 144 χιλιομέτρων που τον συνοδεύουν , κάνουν τη ”ρόδα” στο πάρκο διασκέδασης να περιστρέφεται από μόνη της.

Σε βίντεο διάρκειας μόλις 10 δευτερολέπτων που δημοσίευσε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανταποκριτής του WVEC , παρατηρείται το συγκεκριμένο παιχνίδι να περιστρέφεται αρκετές φορές.

Η ισχυρή καταιγίδα έχει ήδη πλημμυρίσει τους δρόμους και άφησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς ρεύμα .

Στο Τζάκσονβιλ, Βόρεια Καρολίνα, περισσότεροι από 60 άνθρωποι έπρεπε να απομακρυνθούν από ένα ξενοδοχείο και πολλοί που αψήφησαν τις εντολές εκκένωσης ελπίζουν να σωθούν.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων δήλωσε ότι ένας μετρητής στα Βόρεια της Καρολίνα κατέγραψε ότι το νερό που έχει κατακλύσει την περιοχή φτάνει το 1,92 μέτρα. Και περίπου 46 μίλια μακρύτερα στην προκυμαία, στη Νέα Βέρνη, περίπου 150 άνθρωποι περίμεναν να σωθούν από τις πλημμύρες στον ποταμό Neuse. «Η επιβίωση αυτής της καταιγίδας θα είναι μια δοκιμασία αντοχής, ομαδικής εργασίας, κοινής λογικής και υπομονής», προειδοποίησε ο κυβερνήτης της Βορείου Καρολίνας Ρόι Κούπερ, περιγράφοντας μέρα με τη μέρα τον καταστροφικό καιρό.

Ο Cooper ζήτησε επίσης πρόσθετη βοήθεια για την ολοκληρωτική καταστροφή στην πολιτεία και κάνει λόγο για «ιστορικές μεγάλες ζημιές».

Περισσότεροι από 80 χιλιάδες άνθρωποι είναι χωρίς ρεύμα και 12 χιλιάδες βρίσκονται σε καταφύγια. Περίπου 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι στην Καρολίνα και τη Βιρτζίνια προειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους, αλλά δεν είναι σαφές πόσοι το έκαναν. Οι παράκτιες πόλεις είναι σε μεγάλο βαθμό άδειες και τα σχολεία και οι επιχειρήσεις έκλεισαν.

Οι μετεωρολόγοι υπολογίζοντας το μέγεθος της καταιγίδας προειδοποιούν ότι η πλημμύρα μπορεί να κατακλύσει σπίτια και επιχειρήσεις και να προκληθούν επικές καταστροφές όπως παρατηρήθηκε πριν από ένα χρόνο με τον τυφώνα Χάρβει.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ