Επίθεση ενόπλων στην εταιρεία πετρελαίου στη Λιβύη – Τέσσερις νεκροί – ΦΩΤΟ

Δύο υπάλληλοι και δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στα γραφεία της κρατικής εταιρείας πετρελαίου στην Τρίπολη της Λιβύης, ενώ άλλα 10 άτομα φέρεται να τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Αυτή ήταν η πρώτη επίθεση αυτού του είδους με στόχο τα διευθυντικά στελέχη της NOC. Πλέον οι Αρχές ασφαλείας έχουν ανακτήσει τον έλεγχο του κτιρίου.

Η NOC παρέχει το μεγαλύτερο μέρος των κρατικών εσόδων για τη Λιβύη και, μαζί με την Κεντρική Τράπεζα, που εδρεύει επίσης στην Τρίπολη, είναι μια από τις ελάχιστες κρατικές υπηρεσίες που εξακολουθεί να λειτουργεί εν μέσω του χάους στη χώρα.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Εσωτερικών, με βάση τις πρώτες ενδείξεις οι ένοπλοι ανήκαν στο Ισλαμικό Κράτος.

Όταν ξεκίνησε η επίθεση, οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έσπασαν τις τζαμαρίες του κτιρίου ώστε να μπορέσουν να διαφύγουν οι υπάλληλοι. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα σπασμένα γυαλιά, ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες. Ο πρόεδρος της NOC Μουστάφα Σανάλα και ο διευθυντής του γραφείου του αποχώρησαν με ασφάλεια από το κτίριο.

“Πήδηξα από το παράθυρο, μαζί με τους συναδέλφους μου. Μετά, ακούσαμε μια έκρηξη”, είπε εργαζόμενος ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.Πηγή: ΑΠΕ, Al Jazeera

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ