Forbes:Καλύτερα αμειβόμενη αθλήτρια της χρονιάς η Σερένα Ουίλιαμς – BINTEO

Οι παίκτες του τένις κυριαρχούν στον ετήσιο κατάλογο του Forbes για τους καλύτερα αμειβόμενους αθλητές, με τη Σερένα Ουίλιαμς να είναι η καλύτερα αμειβόμενη γυναίκα-αθλήτρια για τρίτη συνεχή χρονιά το 2018.

H Ουίλιαμς, η οποία επέστρεψε στα παιχνίδια τον Μάρτιο μετά τον τοκετό τον περασμένο Σεπτέμβριο, κέρδισε 62.000 δολάρια κατά το παρελθόν έτος, αλλά παρουσιάζει συνολικά έσοδα 18,1 εκατομμύρια δολάρια από χορηγίες και άλλες συμφωνίες, σύμφωνα με το Forbes.

Η Σερένα Ουίλιαμς, που θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Μάργκαρετ Κουρτ με 24 τίτλους grand slam όταν αγωνιστεί στο US Open στη Νέα Υόρκη (27 Αυγούστου έως 9 Σεπτέμβρη), κέρδισε τα διπλάσια από κάθε άλλη αθλήτρια, σύμφωνα με το Forbes.

Η Ντάνε Καρολάιν Βοσνιάκι, η οποία πανηγύρισε τον παρθενικό της τίτλο grand slamπ στο φετινό Australian Open, ήταν δεύτερη στη λίστα με συνδυασμένα κέρδη 13 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η πρωταθλήτρια του US Open Σλόαν Στέφενς με 11,2 εκατομμύρια δολάρια ήταν τρίτη.

Η Ισπανίδα Γκαμίνε Μουγκουρούθα (11 εκατομμύρια δολάρια) και η Ρωσίδα Μαρία Σαραπόβα (10,5 εκατομμύρια δολάρια) ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Η Ινδή παίκτρια του μπάντμιντον, Σιντού (8,5 εκατομμύρια δολάρια) και η οδηγός του αγωνιστικού αυτοκινήτου Ντανίκα Πάτρικ (7,5 εκατομμύρια δολάρια) ήταν οι μόνες αθλήτριες εκτός του τένις, που «έσπασαν» το top 10, συμπληρώνοντας την έβδομη και την ένατη θέση αντίστοιχα.

Τον Ιούνιο, το Forbes εξέδωσε μια κατάταξη των 100 υψηλότερων αθλητών-αθλητριών του κόσμου και δεν περιείχε γυναίκα.

Η Σερένα Ουίλιαμς, η οποία ήταν η μόνη γυναίκα της λίστας το προηγούμενο έτος, έφυγε από τη λίστα, μένοντας εκτός αγώνων για ένα χρόνο, λόγω της γέννησης του μωρού της.Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ