Πολίτες των ΗΠΑ είναι οι περισσότεροι επιβάτες του αεροσκάφους που συνετρίβη στο Μεξικό

Τουλάχιστον 65 πολίτες των ΗΠΑ επέβαιναν στο αεροσκάφος της εταιρείας Aeroméxico που συνετρίβη στο βόρειο Μεξικό, δήλωσε Aμερικανός αξιωματούχος την Τετάρτη, ενώ ερευνητές χτένιζαν τα συντρίμμια προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα αίτια του ατυχήματος.

Το επιβατικό αεροσκάφος Embraer 190 συνετρίβη σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στον διάδρομο αμέσως μετά την απογείωσή του από αεροδρόμιο στη βόρεια Πολιτεία Ντουράνγκο την Τρίτη. Όλοι οι επιβαίνοντες, που συνολικά ήταν 103, επιβάτες και μέλη του πληρώματος, κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από αυτό πριν μεγάλο μέρος της καμπίνας καταστραφεί από τις φλόγες.

Το γενικό προξενείο των ΗΠΑ στο Μοντερέι και η αμερικανική πρεσβεία στην Πόλη του Μεξικού βρίσκονται σε επαφή με τις πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές και με τον αερομεταφορέα, δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Σχεδόν όλοι οι επιβαίνοντες στην πτήση υπέστησαν μόνο ελαφριά τραύματα, σύμφωνα με μεξικανούς αξιωματούχους.

Ο Λουίς Χεράρδο Φονσέκα, διευθυντής της μεξικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ την Τετάρτη ότι ανακτήθηκαν τόσο ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου όσο και ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης, τα λεγόμενα «μαύρα κουτιά», που περιέχουν κρίσιμης σημασίας στοιχεία για τα τελευταία λεπτά μιας πτήσης πριν συμβεί ατύχημα.

Αξιωματούχοι τονίζουν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί ποια ήταν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση 2431.

Η Αερομέχικο γνωστοποίησε το πρωί της Τετάρτη μέσω Twitter ότι 64 άνθρωποι έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία όπου είχαν διακομιστεί.

Δύο άνθρωποι είναι πιο σοβαρά τραυματισμένοι, ανάμεσά τους ο πιλότος και ένας ανήλικος, σημείωσε το πολιτειακό υπουργείο Υγείας.

Μια ομάδα Mεξικανών εμπειρογνωμόνων άρχισε να διενεργεί έρευνα από τις 07:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας) μαζί με απεσταλμένους του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ. Οι ερευνητές έχουν επίσης τη συνδρομή τεχνικών της Εμπραέρ και της κατασκευάστριας των κινητήρων του αεροσκάφους, της General Electric.

Για να διακριβωθούν τα συχνά περίπλοκα αίτια της συντριβής ενός αεροσκάφους χρειάζονται πολλές φορές ολόκληροι μήνες στους ερευνητές. Πάντως στην προκειμένη περίπτωση η πρόσβαση στα στοιχεία είναι εύκολη, ενώ θα βοηθήσουν επίσης τα «μαύρα κουτιά», οι συνεντεύξεις με το πλήρωμα και τους επιβάτες, και οπτικό υλικό που συγκεντρώθηκε.

Τον Ιούλιο του 1981, αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση της Αερομέχικο συνετρίβη κατά την απογείωσή του στην Πολιτεία Τσιουάουα (βόρεια) εν μέσω άσχημων καιρικών συνθηκών με αποτέλεσμα 32 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τουςΠηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ