Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των 12 παιδιών που απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Δεκτά με χειροκροτήματα από δημοσιογράφους και συμμαθητές τους έγιναν τα 12 παιδιά τη στιγμή που εμφανίστηκαν στην αίθουσα όπου έδωσαν συνέντευξη Τύπου μετά την περιπέτειά τους, αφού έμειναν 17 ημέρες εγκλωβισμένα στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της βόρειας Ταϊλάνδης.

Οι μικροί ποδοσφαιριστές επέδειξαν τις ικανότητές τους στο ποδόσφαιρο παίζοντας με τις μπάλες που τους προσέφεραν ενώ στη συνέχεια το καθένα αναφέρθηκε στην περιπέτεια όπως τη βίωσε συγκλονίζοντας τους παριστάμενους με τις μαρτυρίες του.

Αισθάνομαι πιο δυνατός, έχω περισσότερη υπομονή, αντοχή και ανοχή, λέει ο 13χρονος Mongkol Boonpiam, ενώ ο 14χρονος Adul Sam-on σημειώνει: “Αυτή η εμπειρία με δίδαξε να μην ζω τη ζωή μου απρόσεκτα”.Το συγκεκριμένο αγόρι είναι το μόνο από την ομάδα που μιλά αγγλικά και ήταν αυτό που συνεννοήθηκε με τους Βρετανούς δύτες.

Όπως είπε στους ρεπόρτερ μόλις τους είδε το μόνο που μπόρεσε να αρθρώσει ήταν “hello”. «Ήταν μαγικό. Έπρεπε να σκεφτώ πολύ πριν μπορέσω να απαντήσω στις ερωτήσεις τους» είπε και πρόσθεσε: «Ήταν το βράδυ που χτυπάγαμε τα βράχια στην κορυφή του σπηλαίου και ξαφνικά ακούσαμε φωνές».

Ένα από τα αγόρια συγκλόνισε λέγοντας ότι ζούσαν από νερό που έτρεχε από τα τείχη του σπηλαίου. “Το νερό ήταν καθαρό. Είχαμε μόνο νερό όχι φαγητό” επεσήμανε.

Ο 11χρονος επονομαζόμενος Τιτάνας, ο Βενιαμίν της ομάδας Chanin Wibrunrungrueang, είπε: “Προσπάθησα να μην σκέφτομαι το φαγητό γιατί θα πεινούσα περισσότερο”.

Σύμφωνα με τον προπονητή τους, «η δύναμη ή αντίθετα η αδυναμία των παιδιών δεν καθόρισε τη σειρά με την οποία βγήκαν από το σπήλαιο τα 12 παιδιά». Επίσης, σημείωσε: «Κάναμε βάρδιες σκάβοντας τα τείχη των σπηλαίων. Δεν θέλαμε να περιμένουμε μέχρι να μας βρουν οι Αρχές».

Αρκετά από τα παιδιά είπαν ότι θέλουν να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ενώ τέσσερα από αυτά είπαν ότι θέλουν να μιμηθούν τους ήρωες που τους έσωσαν.

«Κάναμε βάρδιες σκάβοντας τα τείχη των σπηλαίων» ανέφερε ο προπονητής τους. «Δεν θέλαμε να περιμένουμε μέχρι να μας βρουν οι αρχές» όπως είπε.

Ένα από τα αγόρια ανέφερε ότι θέλει να γίνει δύτης των ειδικών δυνάμεων SEAL επειδή θέλει να βοηθά τους άλλους, ενώ όλα τα παιδιά απολογήθηκαν στους γονείς τους επειδή δεν τους είχαν ενημερώσει από πριν ότι θα εξερευνούσαν τη σπηλιά μετά την προπόνησή τους. “Ξέρω ότι η μαμά μου θα με τιμωρήσει και είμαι σε μεγάλο μπελά τώρα” απάντησε ένα αγόρι όταν ρωτήθηκε τι περιμένει να συμβεί μόλις επιστρέψει σπίτι.

Πηγή φωτό: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ