Στο Δουβλίνο ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ ξεκίνησαν τη διήμερη επίσκεψή τους στο Δουβλίνο, στο πρώτο επίσημο ταξίδι τους στο εξωτερικό μετά τον γάμο τους τον Μάιο.

«Με χαρά θα υποδεχθώ τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ στην έδρα της κυβέρνησης, στην αρχή της επίσκεψής τους στην Ιρλανδία» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ.

Το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας συναντήθηκε με τον Βαράντκαρ λίγο μετά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου. Για την περίσταση, η Μέγκαν επέλεξε ένα φόρεμα του οίκου Givenchy σε βαθύ πράσινο χρώμα και ο Χάρι κοστούμι σε σκούρους τόνους και πράσινη γραβάτα.

Αργότερα σήμερα, θα παραστούν σε ένα πάρτι στον κήπο της οικίας του Βρετανού πρέσβη, στο νότιο τμήμα της πόλης, όπου θα συναντηθούν με προσωπικότητες από τον χώρο των τεχνών, του αθλητισμού και εκπροσώπους του τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Επίσης, θα επισκεφθούν πολιτιστικά αξιοθέατα της πόλης, μεταξύ αυτών το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας, το Trinity College, αλλά και το Κροκ Παρκ.

Το Παλάτι του Κένσινγκτον έστειλε μηνύματα στο Twitter στα αγγλικά και τα ιρλανδικά ενημερώνοντας για την εξέλιξη της επίσκεψης του Χάρι και της Μέγκαν.

Το πριγκιπικό ζεύγος έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ιρλανδίας Μάικλ Ντ. Χίγκινς αύριο Τετάρτη προτού επισκεφθεί ένα μνημείο για τα θύματα του λιμού του 1840, το Μουσείο της Μετανάστευσης και ένα κέντρο startup που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνολογίας.

Πολλοί Ιρλανδοί δείχνουν να ενδιαφέρονται για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Για παράδειγμα, το κρατικό δίκτυο της Ιρλανδίας κάλυψε με ζωντανή σύνδεση τον γάμο του Χάρι και της Μέγκαν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ