Επίθεση αυτοκτονίας σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων στην Καμπούλ – Ανέλαβε την ευθύνη το ISIS

Στους 31 έχουν φτάσει οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, και στους 54 οι τραυματίες, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ακριβώς έξω από το κέντρο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νατζίμπ Ντανές δήλωσε ότι ένας βομβιστής πεζός προσέγγισε το κέντρο όπου γίνεται έκδοση ταυτοτήτων, μέρος της διαδικασίας καταγραφής ψηφοφόρων ενόψει τω βουλευτικών εκλογών.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τέσσερις σορούς που βρίσκονται σε έδαφος καθώς και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Η νέα έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Νταστ ε Μπάρτσι, της δυτικής Καμπούλ, όπου διαμένουν πολλά μέλη της σιιτικής μειονότητας Χαζάρα. Αυτή η μειονότητα αλλά και γενικότερα οι σιίτες στο Αφγανιστάν έχουν μπει στο στόχαστρο των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους πολλές φορές.

Πριν από λίγο η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων AMAQ των ισλαμιστών. Προηγουμένως, οι Ταλιμπάν είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή.

Το AMAQ δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες ή αποδείξεις για να στηρίξει τον ισχυρισμό του.Πηγή: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ