Επική αγγελία – Ζητούνται καλοί κομμουνιστές χωρίς φαλάκρα για δωρητές σπέρματος

Ζητείται δωρητής σπέρματος που να αγαπά το σοσιαλισμό και το κόμμα, να έχει τη σωστή ιδεολογία και να μην είναι καραφλός, αναφέρει η αγγελία που είχε βάλει η τράπεζα σπέρματος του Τρίτου Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.

Η διαφήμιση, που δεν έμεινε ασχολίαστη από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έθετε ως προϋπόθεση από τους υποψήφιους δωρητές ότι “πρέπει να έχουν καλές ιδεολογικές σκέψεις, να αγαπούν τη σοσιαλιστική μητέρα πατρίδα και να υποστηρίζουν την ηγεσία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος”.

Οι δωρητές όφειλαν να είναι τίμιοι, νομοταγείς και απαλλαγμένοι από “πολιτικά ζητήματα”. Δεν έπρεπε να είναι φαλακροί και να έχουν κληρονομικές παθήσεις, τις οποίες θα μπορούσαν να περάσουν στους απογόνους.

Όποιος άνδρας κρινόταν κατάλληλος για δωρητής (περίπου ένας στους πέντε που έκανε αίτηση), έπαιρνε γύρω στα 800 δολάρια, σύμφωνα με τους The New York Times.

“Η αγάπη για τη χώρα και το κόμμα αρχίζει από το σπέρμα” έγραψε σαρκαστικά ένας χρήστης στο Weibo, ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα.

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι έχει αναζωογονήσει τον κομματικό πατριωτισμό στην καθημερινή ζωή της χώρας του και ορισμένοι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν συχνά κάνει λόγο (μεταφορικά) για την ανάγκη να ενσταλάξουν ένα “κόκκινο γονίδιο” στις νεότερες γενιές.

Από την άλλη, οι κινεζικές τράπεζες σπέρματος προσπαθούν να προσελκύσουν δωρητές, καθώς ολοένα περισσότερες οικογένειες θέλουν να κάνουν δεύτερο παιδί, μετά τη χαλάρωση της επίσημης πολιτικής του ενός παιδιού.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ