Δείτε την μελλόνυμφη κόρη Τούρκου επιχειρηματία που σκοτώθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα – ΦΩΤΟ

Φωτιά που ξέσπασε στον κινητήρα του τουρκικού αεροσκάφους ενδέχεται να ευθύνεται για την συντριβή του στο δυτικό Ιράν δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ιρανικού Κέντρου διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών.

«Το αεροσκάφος συνετρίβη αφού ξέσπασε φωτιά στον κινητήρα και κάτοικοι της περιοχής είδαν το αεροσκάφος να έχει τυλιχθεί στις φλόγες», είπε ο Καλίντι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Ανάμεσα στους 11 επιβαίνοντες -8 επιβάτες και 3μελές πλήρωμα- ήταν η 28χρονη Μίνα Μπασαράν, κόρη επιφανούς Τούρκου επιχειρηματία, και οι φίλες της, που επέστρεφαν στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από μπάτσελορ πάρτι που έκαναν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τον επικείμενο γάμο της Μπασαράν.

Η εφημερίδα Hurriyet και τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι το Challenger 604 της καναδικής Bombardier ήταν ιδιοκτησίας της Basaran Holding Company του πατέρα της Μίνας Μπασαράν. Η εταιρεία, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών και του τουρισμού. Ο Μπασαράν έχει επίσης διατελέσει αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Trabzonspor.

Οι 8 νεαρές γυναίκες είχαν αναρτήσει στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία όπου ποζάρουν όλες μαζί χαμογελαστές, ενώ διασκεδάζουν στο Ντουμπάι. Μετά την είδηση του δυστυχήματος, αναρτήθηκαν περισσότερα από 7000 σχόλια κάτω από την φωτογραφία.

Η 28χρονη είχε επίσης αναρτήσει μια φωτογραφία όπου διακρίνεται να επιβιβάζεται στο αεροπλάνο πριν από την αναχώρησή του από την Κωνσταντινούπολη για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ αφού «ο κυβερνήτης ζήτησε άδεια να πετάξει σε χαμηλότερο υψόμετρο», εξήγησε ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. Ο επικεφαλής των ομάδων διάσωσης της ιρανικής Ερυθράς Ημισέληνου, Μορτέζα Σαλίμι άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ