Ο Τραμπ επιμένει: “Οι συνεργάτες μου δεν έκαναν τίποτα παράνομο”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι το επιτελείο του δεν διέπραξε καμία παράνομη ενέργεια και πως δεν υπήρξε συμπαιγνία με τη Ρωσία στις περυσινές αμερικανικές εκλογές.

Όλα αυτά μόλις λίγες ώρες μετά την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Ενόρκων των ΗΠΑ να παραπέμψει 13 Ρώσους υπηκόους και τρεις ρωσικές οντότητες με την κατηγορία της ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Η Ρωσία ξεκίνησε την αντιαμερικανική εκστρατεία της το 2014, πολύ πριν εγώ ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου στις προεδρικές εκλογές. Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν επηρεάστηκαν. Το επιτελείο Τραμπ δεν προέβη σε καμία παράνομη ενέργεια, δεν υπήρξε συμπαιγνία!» ήταν το tweet που ανάρτησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε σχεδόν αμέσως, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου επισημαίνει ότι ο Τραμπ ενημερώθηκε για τις κατηγορίες σε βάρος των Ρώσων κι ότι «νιώθει ικανοποίηση καθώς βλέπει ότι η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα υπογραμμίζει ότι ΔΕΝ υπήρξε ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ μεταξύ του επιτελείου του Τραμπ και της Ρωσίας κι ότι το αποτέλεσμα της κάλπης δεν άλλαξε ούτε επηρεάστηκε».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απευθύνει έκκληση για ενότητα μεταξύ των πολιτών της χώρας μπροστά σε εκείνους που προσπαθούν «να σπείρουν τη διχόνοια».

«Είναι καιρός να μπει ένα τέλος στις αλλόκοτες μεροληπτικές επιθέσεις, στις κατηγορίες που είναι τόσο παράλογες όσο και ψευδείς και στις παλαβές θεωρίες που στο μόνο που εξυπηρετούν είναι να προωθούν την ατζέντα πονηρών παικτών όπως της Ρωσίας και δεν κάνουν τίποτα για να προστατεύσουν τις αξίες των θεσμών μας» τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ