Εθνικιστικό παραλήρημα από Τούρκο πολιτικό: “Ακούστε Έλληνες, η Αγιά Σοφιά είναι τζαμί” – ΒΙΝΤΕΟ

Η μία τουρκική πρόκληση διαδέχεται την άλλη για την Αγιά Σοφιά παρά το γεγονός ότι όλος ο πλανήτης έχει καταδικάσει τη χρήση της ως τζαμί.

Τελευταίο χτύπημα είναι μία δήλωση από έναν σύμμαχο του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Μουσταφά Ντεστιτζί.

Ο ηγέτης του Κόμματος Μεγάλης Ενότητας (ΚΜΕ), ο οποίος μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Τουρκία προχώρησε στην σύσφιξη των σχέσεων και της συνεργασίας του με τον Τούρκο Πρόεδρο, δήλωσε ότι επιθυμεί την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος.

«Η Ελλάδα αντέδρασε στο διάβασμα Κορανίου και εζανίου την νύχτα Καντίρ στο Τέμενος της Αγίας Σοφίας και προέβη σε ανακοίνωση. Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος, όμως, ας ακούσει ότι η Αγία Σοφία είναι τζαμί», είπε χαρακτηριστικά ο Ντεστιτζί.

«Με την ευλογία του Αλλάχ, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσουν εκ νέου οι τελετουργίες και θα διαβάζεται πάντα προσευχή», συμπλήρωσε.

Και συνεχίζοντας το εθνικιστικό του παραλήρημα, ο Ντεστιτζί είπε ότι «όταν ανοίξει η Αγιά Σοφιά για προσευχή –πρώτα ο Αλλάχ- μαζί με το Χάνι του Μωάμεθ του Πορθητή, θα μακαριστεί η ψυχή όλων των οσιομαρτύρων και των δασκάλων της πίστης. Η Ελλάδα θα δώσει λογαριασμό για το αίμα που χύθηκε στις τουρκικές χαμένες πατρίδες, πρώτα με την κατάκτηση της Θεσσαλονίκης και έπειτα της Δυτικής Θράκης, καθώς επίσης θα δώσει λογαριασμό και για τζαμιά που έχει κάψει».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ