Σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε η Βόρεια Κορέα

Σε νέα εκτόξευση πυραύλου σε περιοχή κοντά στις δυτικές ακτές της χώρας προχώρησε απόψε η Βόρεια Κορέα. Την ανακοίνωση έκαναν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μεταδίδει πως κατά τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο.

Η εκτόξευση έγινε από την περιοχή Κουσόνγκ, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ. Στην ίδια περιοχή έχουν γίνει δοκιμαστικές εκτοξεύσεις ενός τύπου βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς που πιστεύεται ότι αναπτύσσει ο βορειοκορεάτικος στρατός.

Ο πύραυλος έκανε πτήση διάρκειας περίπου 30 λεπτών έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, όπως δήλωσε ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα πριν από λίγο.

Ο νοτιοκορεάτικος στρατός ανέφερε πως ο πύραυλος διένυσε μια απόσταση περίπου 700 χιλιομέτρων.

Η προηγούμενη δοκιμή πυραύλου της Βόρειας Κορέας, η οποία είχε γίνει πριν από δύο εβδομάδες, ήταν αποτυχημένη, καθώς καταστράφηκε ελάχιστα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει κάνει τέσσερις αλλεπάλληλες αποτυχημένες δοκιμές τους τελευταίους δύο μήνες, αλλά οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις έχουν πάρει από την αρχή της χρονιάς έναν ρυθμό χωρίς προηγούμενο.

Ειδικοί σε θέματα εξοπλισμών και κυβερνητικοί αξιωματούχοι διαφόρων χωρών πιστεύουν πως η Βόρεια Κορέα σημείωσε πρόοδο σε τεχνικό επίπεδο με τις δοκιμές αυτές, ακόμη και τις αποτυχημένες.Η εκτόξευση του πυραύλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ιαπωνίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της οποίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, την χαρακτήρισε παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και πρόσθεσε ότι το Τόκιο διαμαρτύρεται έντονα για την ενέργεια αυτή.

Λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε επανέλαβε ότι η χώρα του διαμαρτύρεται έντονα για την ενέργεια αυτή, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ