Συναγερμός στο αεροδρόμιο Πάφου – Παραβίασαν πύλες εισόδου

Σε συναγερμό τέθηκαν χθες αργά το βράδυ, η Αστυνομία Πάφου και οι υπηρεσίες ασφαλείας του διεθνούς αεροδρομίου Πάφου, όταν διαπιστώθηκε ότι τρεις πύλες στην περιμετρική περίφραξη του αερολιμένα και της στρατιωτικής βάσης Ανδρέας Παπανδρέου, που χρησιμοποιούνται από οχήματα της Πυροσβεστικής σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, βρέθηκαν παραβιασμένες.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ενημερώθηκε νωρίτερα χθες το βράδυ ότι οι κλειδαριές και οι αλυσίδες στις εν λόγω πύλες είχαν αποκοπεί και στη μονάδα σήμανε  συναγερμός. Στο αεροδρόμιο έσπευσε αμέσως κλιμάκιο του ΤΑΕ Πάφου, που σε συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας του αερολιμένα και της στρατιωτικής βάσης εξετάζουν εξονυχιστικά όλα τα δεδομένα.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες ως προς το αν οι δράστες της ενέργειας εισήλθαν και για ποιο λόγο εντός του περιφραγμένου χώρου. Υπήρξε και η πληροφορία για κλοπή υλικού από φρουρό στο βάση, η οποία δεν επιβεβαιώνεται ωστόσο επισήμως, ενώ άλλοι παράγοντες υποστηρίζουν ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη οχήματος να εισέρχονται εντός του αεροδρομίου από τις παραβιασθείσες πύλες, πράγμα που θα γινόταν λόγω των βροχών που προηγήθηκαν και της λάσπης στα χωράφια περιμετρικά του αεροδρομίου.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν τόσο οι αρχές της Εθνικής Φρουράς, όσο και της Πολιτικής Αεροπορίας και οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, κυρίως στην αεροπορική βάση.

ΠΗΓΗ: Philenews.gr

Διαβάστε επίσης:

13 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους σε ορεινή περιοχή στην Παπούα

Ο Μαδούρο επαναφέρει το παλιό χαρτονόμισμα μετά από λεηλασίες

Σήμερα διεξάγεται η ψηφοφορία του ΟΗΕ επί του γαλλικού σχεδίου για το Χαλέπι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ