ΗΠΑ: Κάτω από τα λασπόνερα παραμένει η Βόρεια Καρολίνα

Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν μακριά από τις εστίες τους στη Βόρεια Καρολίνα, μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε ο κυκλώνας Μάθιου.

Οι ποταμοί που υπερχείλισαν εξακολουθούν να απειλούν ένα μεγάλο τμήμα της πολιτείας, με τις αρχές να συνεχίζουν, με πυρετώδεις ρυθμούς, τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Ο κυβερνήτης Πατ Μακρόρι προειδοποίησε για «εξαιρετικά επικίνδυνες» συνθήκες τις επόμενες ημέρες στην κεντρική και ανατολική Βόρεια Καρολίνα, όπου η στάθμη πολλών ποταμών έχει ήδη ξεπεράσει ή κοντεύει να υπερβεί κάθε ιστορικό ρεκόρ.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν την ζωή σε 14 ανθρώπους, μόνο σε αυτήν την πολιτεία.

Σχεδόν 4.000 άνθρωποι παραμένουν σε καταφύγια, ανάμεσα στους οποίους 1200 άτομα από την πόλη Λάμπερτον που έχει πληγεί σφόδρα, καθώς ο ποταμός Λάμπερ υπερχείλισε, με τη στάθμη του να ξεπερνά κατά 1,2 μέτρα το προηγούμενο ρεκόρ του 2004 που είχε προκληθεί απο τον τυφώνα Φράνσις.

Οι χείμαρροι κατέκλυσαν την πόλη των 21.000 κατοίκων με αποτέλεσμα επιχειρήσεις να πλημμυρίσουν και τα λασπόνερα να φθάσουν ως τις στέγες των σπιτιών.

«Χάσαμε τα πάντα» δήλωσε η 62χρονη Σάρα Μακάλουμ η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι όπου ζούσε τα τελευταία 20 χρόνια.

Παράλληλα, εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους καθώς ένα τμήμα του διαπολιτειακού αυτοκινητοδρόμου 95 παρέμεινε απροσπέλαστο εξαιτίας των πλημμυρών.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Κλίντον και Τραμπ τραγουδούν το Time Of My Life – ΒΙΝΤΕΟ

Financial Times: Το ΔΝΤ πρέπει να μείνει στην ελληνική ομάδα διάσωσης

Ο σύζυγος πούλησε το κρυφό ημερολόγιο της άπιστης αεροσυνοδού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ