Ο Τέρι Τζόουνς των Μόντι Πάιθον πάσχει από άνοια

Ο Τέρι Τζόουνς, μέλος των Μόντι Πάιθον και σκηνοθέτης των θρυλικών ταινιών «Ένας προφήτης μα τι προφήτης» και «Το νόημα της ζωής», πάσχει από μια μορφή άνοιας που περιορίζει τη δυνατότητά του να επικοινωνεί.  Έτσι, «δεν είναι πλέον σε θέση να δίνει συνεντεύξεις» ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Η πάθηση αυτή ονομάζεται πρωτοπαθής προϊούσα αφασία και είναι μια νευρολογική διαταραχή εξαιτίας της οποίας ο ασθενής χάνει σταδιακά, σχεδόν εντελώς, την ικανότητα να μιλάει.

Δεν σχετίζεται με το Αλτσχάιμερ. Οι περισσότεροι ασθενείς καταφέρνουν να αυτοεξυπηρετούνται, συνεχίζουν να ασχολούνται με τα χόμπι τους, και σε κάποιες περιπτώσεις, μπορούν να εξασκούν το επάγγελμά τους, αναφέρουν γιατροί.

Ο 74χρονος Τζόουνς ήταν μέλος της ομάδας του “Ιπτάμενου Τσίρκου των Μόντι Πάιθον” που ίδρυσαν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 οι Τζον Κλιζ, Έρικ Άιντλ, Γκράχαμ Τσάπμαν, Μάικλ Πάλιν και Τέρι Γκίλιαμ.  Τον Οκτώβριο πρόκειται να τιμηθεί για το σύνολο του έργου του από τη βρετανική κινηματογραφική και τηλεοπτική ακαδημία BAFTA.

 

Διαβάστε επίσης:

Το χρονικό του διαζυγίου Τζολί – Πιτ

Το συγκλονιστικό μήνυμα της Μία Φάροου για τον γιο της που αυτοκτόνησε

Το χρονικό του διαζυγίου Τζολί – Πιτ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ