Ράιαν για Τραμπ: Οι Ρεπουμπλικάνοι να ακολουθήσουν τη συνείδησή τους

Οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές και γερουσιαστές θα πρέπει να ακολουθήσουν τη συνείδησή τους, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δήλωσε  ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν.

«Το τελευταίο πράγμα που θα κάνω είναι να πω στον οποιονδήποτε να κάνει κάτι που θα αντίκειται στη συνείδησή του. Φυσικά και δεν θα το κάνω αυτό» επεσήμανε το ισχυρό στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Ράιαν αντανακλά τον ευρύτερο προβληματισμό που επικρατεί στους κόλπους του κόμματος, όπου πολλοί Ρεπουμπλικάνοι δυσκολεύονται να στηρίξουν τον επιχειρηματία από τη Νέα Υόρκη εν όψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Και ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων καθυστέρησε να δηλώσει επίσημα ότι στηρίζει τον μεγιστάνα, χωρίς μάλιστα να απαρνηθεί στιγμή το γεγονός ότι τους χωρίζουν βαθιές διαφορές. Πιο πρόσφατη, η κριτική που άσκησε στην πρόταση του κ.Τραμπ – την οποία επανέλαβε μετά το μακελειό στο Ορλάντο την περασμένη Κυριακή – να απαγορευτεί προσωρινά η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο κ. Ράιαν τόνισε ότι δεν σχεδιάζει να αποσύρει την στήριξή του στον κ. Τραμπ, παρά το γεγονός ότι διαφωνούν σε βασικά ζητήματα πολιτικής.

«Νιώθω ότι έχω μια θεσμική ευθύνη, ως πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ότι δεν πρέπει να εντείνω τους διχασμούς στους κόλπους του κόμματός μας. Διότι γνωρίζετε τι θα προκαλέσει αυτό; Τον οριστικό αποκλεισμό ��ας από τον Λευκό Οίκο» τόνισε ο κ. Ράιαν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νέα γκάφα από τον Τραμπ: Το Βέλγιο είναι μία υπέροχη πόλη

Μείωσε τη διαφορά από τη Χίλαρι ο Τραμπ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ