Η απειλή του τζιχαντιστή του Παρισιού: Θα κάνουμε το EURO 2016 ένα νεκροταφείο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Λαροσί Αμπάλα, ο τζιχαντιστής δολοφόνος που σκότωσε έναν αστυνομικό και τη σύντροφο του στο Παρίσι είχε ανεβάσει βίντεο στο Facebook στο οποίο ζητούσε να πραγματοποιηθούν νέες επιθέσεις, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της RFI, το βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook “είδαν 98 άτομα πριν αποσυρθεί 11 ώρες μετά”.

“Πολύ ήρεμος και χαμογελαστός”, ο Λαροσί Αμπάλα, ο οποίος έχει φάκελο για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση, ανήρτησε μερικά λεπτά μετά τους φόνους ένα βίντεο στο Facebook “στο οποίο μοιάζει να διαβάζει ένα μήνυμα που είχε γράψει νωρίτερα”, εξηγεί ο δημοσιογράφος.

Ο τζιχαντιστής είχε λογαριασμό στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το ψευδώνυμο Μοχάμεντ Άλι. Στην αρχή του βίντεο ο Αμπάλα “δηλώνει πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους) και μετά απευθύνεται στους μουσουλμάνους λέγοντάς τους πως ο τζιχάντ είναι υποχρεωτικός επειδή είναι αμυντικός”.

Το βίντεο είναι τραβηγμένο στο εσωτερικό του σπιτιού των θυμάτων του ενώ το παιδί τους βρίσκεται  εκεί. Ο Λαροσί Αμπάλα “λέει πως σκότωσε έναν αστυνομικό και τη γυναίκα του”. Μετά καλεί τον κόσμο “να επιτεθεί στους αστυνομικούς, τους δημοσιογράφους, τα δημόσια πρόσωπα, τους δεσμοφύλακες στις φυλακές και τους ράπερ”, συνεχίζει ο δημοσιογράφος, διευκρινίζοντας ότι ο Αμπάλα αναφέρει “μια δεκαριά δημόσια πρόσωπα”.

“Θα κάνουμε το Euro ένα νεκροταφείο”, απειλεί ο Λαροσί Αμπάλα, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος στη Γαλλία.

Στη συνέχεια “ζητάει από τα 160 άτομα που τον ακολουθούν και ιδιαίτερα από τις επαφές του στο Ισλαμικό Κράτος να εκδώσουν ανακοίνωση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεσή του, γεγονός που εξηγεί την ταχεία ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου Amaq”, εξηγεί ο δημοσιογράφος. 

 

 

Πηγή: mirror.co.uk

Δείτε επίσης:

Αυτός ήταν ο τζιχαντιστής – δολοφόνος του ζευγαριού στο Παρίσι

Ο ISIS πίσω από την διπλή δολοφονία στο Παρίσι – BINTEO

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ