Γιατί υπήρχε μια κενή θέση δίπλα στην Μισέλ Ομπάμα;

Την Τρίτη το βράδυ ο Μπαράκ Ομπάμα παραχώρησε την τελευταία μεγάλη του ομιλία στον Λευκό Οίκο, η προσοχή του φακού ωστόσο εστιάστηκε στην κενή θέση δίπλα από την Πρώτη Κυρία.

Το συγκεκριμένο γεγονός δεν ήταν τυχαίο καθώς είχε σπουδαία σημειολογική σημασία και έστελνε ένα ηχηρό μήνυμα. Τις περισσότερες φορές, δίπλα στην Μισέλ Ομπάμα καθόταν κάποιος καλεσμένος, που συμβόλιζε με την παρουσία του ένα θέμα που είναι σημαντικό για τον πρόεδρο. Και παρ΄ όλο ότι ο συγκεκριμένος συμβολισμός εξακολουθούσε να ισχύει, τη συγκεκριμένη θέση αυτή τη φορά δεν την κάλυψε κανείς.

Να σημειωθεί, πως ο Λευκός Οίκος είχε ήδη ανακοινώσει ότι στην τελευταία μεγάλη ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα θα υπάρχει μία κενή θέση, στη μνήμη των θυμάτων της ένοπλης βίας. Ο ίδιος εξάλλου πιέζει για να αλλάξουν οι όροι της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, ζητώντας να επιβληθούν αυστηρότεροι νόμοι.

Η άδεια θέση δίπλα από την Μισέλ Ομπάμα προκάλεσε φρενίτιδα στο διαδίκτυο με τους χρήστες του Twitter να δημιουργούν το hashtag #emptyseat, το οποίο συνοδεύτηκε από χιλιάδες αναρτήσεις από συγγενείς θυμάτων, οι οποίοι αναπολούσαν δικούς τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα.

 

Δείτε εδώ τις αναρτήσεις:

” Η κενή θέση της μαμάς μου υπάρχει από τις 9-8-1979, όταν αυτοκτόνησε με ένα όπλο. Εύχομαι αντί γι’αυτό να κρατούσε εμένα”.

 ” Κενή θέση για την κολλητή μου @ravinranta η οποία πυροβολήθηκε μπροστά στον 4χρονο γιο της από το βάναυσο σύζυγό της”.

Πηγή:i100.independent.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Ο Ομπάμα φαντάζεται τον Τραμπ σε κωμικό σκετς

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ