Τελεσίγραφο της Μόσχας στην Άγκυρα για τη σύλληψη του Τούρκου που “σκότωσε” τον Ρώσο πιλότο

H Ρωσία απαιτεί από την Τουρκία να προχωρήσει στη σύλληψη του Τούρκου που κατηγορείται ότι σκότωσε τον Ρώσο πιλότο, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16 τον Νοέμβριο.

“Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα εκ μέρους των τουρκικών αρχών για τη σύλληψη του Αλπασλάν Τσελίκ, όπως επίσης και των συνεργών του και την προσαγωγή τους ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της δολοφονίας του Ρώσου πιλότου” δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Hurriyet, ο Αλπασλάν Τσελίκ, ο οποίος είναι υπήκοος Τουρκίας και μάχεται μαζί με τους Τουρκμένους αντάρτες στη Συρία, επισήμανε ότι “η συνείδησή του δε μπορεί να βαρύνεται από την ανάμνηση κάποιου που έριχνε βόμβες εναντίον των Τουρκμένων αμάχων καθημερινά”, αναφερόμενος στο Ρώσο πιλότο.

“Η εκδίκηση είναι ένα φυσικό δικαίωμα” τόνισε ο Τσελίκ, χωρίς ωστόσο να παραδέχεται ότι πυροβόλησε ή διέταξε να πυροβολήσουν τον πιλότο.

Ο ίδιος “ομολόγησε την άμεση εμπλοκή του στη δολοφονία του Ρώσου πιλότου”, ενώ “δεν μετάνιωσε για τις ενέργειές του” υποστήριξε η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Υπογράμμισε “την έκπληξη και αγανάκτηση” της Μόσχας όταν είδε ότι “μία από τις μεγαλύτερες τουρκικές εφημερίδες προσέφερε βήμα σε δολοφόνους και τρομοκράτες προκειμένου να κομπάσουν για τα εγκλήματά τους και να προωθήσουν το μίσος εναντίον της Ρωσίας και του ρωσικού λαού μέσω μιας εθνικιστικής ιδεολογίας”.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Πηγή: Hurriyet

Δείτε επίσης:

Η καταιγίδα Φρανκ “πνίγει” τη Βρετανία – Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ

Ρεκόρ υποχώρησης υδάτων στη Βενετία – Δυσκολεύονται να κινηθούν οι γόνδολες – ΦΩΤΟ

Νέες αποκαλύψεις για το μακελειό στο Παρίσι – Πως συντόνισαν την επίθεση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ