Έτοιμος να βοηθήσει την ΕΕ στην ασφάλεια των συνόρων ο Κάμερον

Έτοιμος να βοηθήσει τους Ευρωπαίους εταίρους του να διασφαλίσουν τα σύνορα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον στη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι χώρες της ΕΕ χρειάζεται να συνεργαστούν πιο συστηματικά και να μοιράζονται τα δεδομένα που διαθέτουν όσον αφορά στην ασφάλεια των αερομεταφορών, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της παραμονής της χώρας του στους κόλπους της ΕΕ, ο Κάμερον άφησε να εννοηθεί ότι το δημοψήφισμα θα μπορούσε να διεξαχθεί εντός του 2016.

 “Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που θα επιτύχουμε κάτι πραγματικά σημαντικό, αλλάζοντας θεμελιωδώς τις σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ και δίνοντας τελικά μια απάντηση στις ανησυχίες του βρετανικού λαού” σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι “έθεσα την καταληκτική ημερομηνία για το δημοψήφισμα στα τέλη του 2017. Ήθελα πάντα να δώσω στον εαυτό μου χρόνο, για να το κάνω σωστά. Αυτό που μετρά είναι η ουσία”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Bild: Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονται με τις συριακές

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι Γερμανοί από τη Μέρκελ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ