“Γνωστός” από το 2012 ένας από τους εισβολείς του Μπατακλάν

Ο ένας από τους Γάλλους καμικάζι των επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι, ο Σαμί Αμιμούρ, ο οποίος αναγνωρίστηκε σήμερα από τις αρχές, είχε πάει στη Συρία το 2013, σύμφωνα με την οικογένειά του, την οποία συνάντησε πρόσφατα δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο 28χρονος Γάλλος Σαμί Αμιμούρ από την περιοχή του Παρισιού, αναγνωρίστηκε σήμερα από τους ερευνητές ως ένας από τους καμικάζι της αίθουσας συναυλιών του Μπατακλάν.

«Τρία άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος κρατούνται από σήμερα το πρωί», σημείωσε παράλληλα σε ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν, ο οποίος είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα την ταυτοποίηση του Αμιμούρ και ότι ο καμικάζι είχε εξαφανιστεί το φθινόπωρο του 2013, οπότε και είχε εκδοθεί εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Αμιμούρ ήταν γνωστός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες από το 2012 αφού είχε τεθεί υπό ανάκριση και δικαστικό έλεγχο μετά την προσπάθειά του να μεταβεί στην Υεμένη, είχε διευκρινίσει επίσης νωρίτερα σήμερα ο Μολέν.

Διαβάστε επίσης:

Αναγνωρίστηκε και 4ος τζιχαντιστής – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ