Εκλογικό ντέρμπι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην Βρετανία

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου στην Βρετανία, το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, και η αξιωματική αντιπολίτευση, το Εργατικό Κόμμα, εμφανίζονται με ίδια ποσοστά (32%)  σε δημοσκόπηση της εταιρείας ICM για την εφημερίδα The Sunday Telegraph.

Η πρώτη εκδοχή του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας δεν δίνει παρά ελάχιστες λεπτομέρειες, αναφέρει, ωστόσο, ότι οι υποστηρικτές των Εργατικών είναι πιο αισιόδοξοι για τη νίκη τους σε σχέση με τους ψηφοφόρους οι οποίοι είχαν ψηφίσει τους Τόρις το 2010.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά από την αρχή της χρονιάς ότι ούτε οι Συντηρητικοί, ούτε οι Εργατικοί θα εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των 650 εδρών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύει η εφημερίδα The Sunday Times φέρνει τους Εργατικούς να προηγούνται με τρεις εκατοστιαίες μονάδες. Αντιθέτως, έρευνα της Opinium για την εφημερίδα Observer δίνει προβάδισμα στους Συντηρητικούς με τέσσερις μονάδες.

Διαβάστε επίσης:

Προστατευμένη η Ευρώπη από ενδεχόμενα προβλήματα της Ελλάδας, λέει ο Σαπέν

Δημοσκοπική πτώση για τους Εργατικούς στην Βρετανία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ