Εισβολή της ταινίας “The Interview” στην Β.Κορέα – BINTEO

Με αντίποινα απειλεί το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, την Σεούλ για την συνεχιζόμενη ρίψη μπαλονιών, τα οποία περιέχουν χιλιάδες DVD με αντίγραφα της ταινίας «The Interview», που αναφέρεται σε σχέδιο της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ουν, από την CIA. 

Η ταινία «The Interview», «Η Συνέντευξη», γυρίστηκε από τον Αμερικανό σκηνοθέτη Evan Goldberg με την συνεργασία του ηθοποιού Seth Rogen και με πρωταγωνιστές τον James Franco και τον Seth Rogen. Η πλοκή αναφέρεται σε ένα αμερικανικό βραδινό talk show, το «Skylark Tonight», το οποίο παρακολουθεί φανατικά ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, και όταν το μαθαίνουν, ο παρουσιαστής και ο παραγωγός του show, του ζητούν να τους παραχωρήσει μια συνέντευξη.

Ο Lee Min Bok, ακτιβιστής από την Νότιο Κορέα δήλωσε την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, AFP, ότι από τον Ιανουάριο μέχρι το περασμένο Σάββατο έχει κάνει τέσσερις εκτοξεύσεις με μπαλόνια από ήλιο, τα οποία μεταφέρουν χιλιάδες DVD της επίμαχης ταινίας καθώς και εκατομμύρια φυλλάδια με υλικό εναντίον του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι εκτοξεύσεις μπαλονιών γίνονται τα μεσάνυχτα με καθόλου ή ελάχιστη δημοσιότητα, εξαιτίας της ευαίσθητης πολιτικής θέσης στην οποία βρίσκονται οι δύο χώρες.

Πάντως, στην τελευταία εκτόξευση το περασμένο Σάββατο στο δυτικό μέρος των συνόρων των δύο χωρών την σχετική διαδικασία κατέγραψε και κάμερα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη τρομοκρατική πράξη», ενώ η Σεούλ μίλησε για «ελευθερία της έκφρασης» των ακτιβιστών, την οποία προστατεύει. Όπως δήλωσε ο Bok η αστυνομία είναι συνήθως παρούσα στις μεταμεσονύκτιες εκτοξεύσεις μπαλονιών, αλλά στέκεται σε απόσταση και παρακολουθεί χωρίς να επεμβαίνει.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα μπαλόνια βρίσκονται συνήθως στο έλεος των ανέμων και παραμένει άγνωστο πόσα από αυτά προσγειώνονται στην γειτονική χώρα για να εκπληρώσουν τον σκοπό τους. 

Πηγή: CNN

 

Διαβάστε επίσης:

Η “δολοφονία” του Κιμ Γιονγκ Ουν – BINTEO

The Interview: Γιατί η Β. Κορέα φοβάται τόσο πολύ μία ταινία

Προειδοποίηση της Πιονγιάνγκ: Τρομοκράτες όσοι δουν την… ταινία

1 εκατομμύριο δολάρια οι εισπράξεις στην πρεμιέρα

του “The Interview”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ