ΦΩΤΟ-Νεκρό ένα παιδί-στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους

ΦΩΤΟ-Νεκρό ένα παιδί-στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους

  

Ένα παιδί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που πολεμούσε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία σκοτώθηκε μαζί με τον πατέρα του σε αεροπορική επιδρομή, ανέφεραν υποστηρικτές της τζιχαντιστικής οργάνωσης σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μοχάμαντ αλ Άμπσι Αμπού Ομπέιντα, ο επονομαζόμενος και “Λιονταράκι του Μπαγκντάντι”, δηλαδή του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, σκοτώθηκε την Τετάρτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πότε εντάχθηκαν στην οργάνωση ο πατέρας με τον γιο. Οι πληροφορίες που αναφέρονται στους ιστοτόπους δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν από άλλες πηγές και τα ΗΑΕ δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση.

Τα ΗΑΕ μετέχουν στον συνασπισμό που εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η ακριβής ηλικία του αγοριού παραμένει επίσης αδιευκρίνιστη. Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο διακρίνεται το παιδί με στρατιωτική περιβολή. Είναι χαμογελαστό και το ύψος του μετά βίας φτάνει στον ώμο των άλλων μαχητών, γεγονός που υποδηλώνει ότι είναι μεταξύ 9-13 ετών.

Σε μια πρόσφατη έκθεση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών υπογραμμίζεται ότι οργανώσεις που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος κατά κανόνα στρατολογούν, εκπαιδεύουν και χρησιμοποιούν παιδιά στις μάχες. “Χρησιμοποιώντας παιδιά κάτω των 15 ετών η οργάνωση διέπραξε έγκλημα πολέμου”, τόνιζε η έκθεση αυτή.

Στους λογαριασμούς των υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους στο Twitter οι χρήστες επαινούσαν το αγόρι. Ένας έγραψε ότι το παιδί “ήθελε να μάθει να οδηγεί για να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας”.

Σε μερικές φωτογραφίες, το αγόρι στέκει δίπλα σε έναν άνδρα που σύμφωνα με τους υποστηρικτές των τζιχαντιστών ήταν ο πατέρας του. Σε μια φωτογραφία κρατάει ένα πολυβόλο και χαμογελάει.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Στη φυλακή γιατί φώναξε “Ζήτω το Ισλαμικό Κράτος”

Τουρκία: Φόβοι για σφαγή στο Κομπάνι

Συναγερμός στον Καναδά για το Ισλαμικό Κράτος

Οι “11 εντολές” των τζιχαντιστών στους δημοσιογράφους

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ