Αυτή είναι η Μπάρμπαρα Σπινέλι

Αυτή είναι η Μπάρμπαρα Σπινέλι

Η Ιταλίδα Μπάρμπαρα Σπινέλι είναι μέλος της Συνομοσπονδιακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών.

Η Ιταλίδα πολιτικός είναι γεννημένη στις 31 Μαΐου 1946 στη Ρώμη και είναι διακεκριμένη συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Είναι κόρη του Ιταλού αντιφασίστα Αλτιέρο Σπινέλι (1907-1986), εξέχοντος φεντεραλιστή και υποστηρικτή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η Σπινέλι αρθρογραφεί τακτικά στην εφημερίδα La Repubblica, στην οποία υπήρξε μία εκ των ιδρυτών της, και εργάστηκε για χρόνια στην Κορριέρε ντελα Σέρα και τη Στάμπα.

Η ίδια, στις τελευταίες ευρωεκλογές, πρότεινε τη συγκρότηση ψηφοδελτίου από την κοινωνία των πολιτών στην Ιταλία με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, το L’Altra Europa con Tsipras, δηλαδή «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα».

Ο πατέρας της, Αλτιέρο Σπινέλι, περιλαμβάνεται στο επίσημο πάνθεον των θεμελιωτών της Ευρωπαϊκής Ιδέας.

Ο Σπινέλι υπήρξε αριστερός φιλελεύθερος αντιφασίστας και το 1941 έγραψε, από κοινού με τον Ερνέστο Ρόσι, ένα μανιφέστο υπέρ μιας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, μιας «Ενωμένης και Ελεύθερης Ευρώπης», αποτελώντας έτσι έναν από τους πρώτους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού φεντεραλισμού.

Θα εργαστεί με ποικίλους τρόπους στο πλαίσιο της ΕΟΚ, συμπεριλαμβανομένης και μιας θητείας ως Επιτρόπου.

Το 1979 θα εκλεγεί ευρωβουλευτής, ως συνεργαζόμενος με το Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Τότε είναι που θα συντάξει και θα εξασφαλίσει την υπερψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο ενός «Σχεδίου Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση» το 1984.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ