Πακιστάν: “Επίδειξη δύναμης” από τον Ίμραν Χαν

Πακιστάν: “Επίδειξη δύναμης” από τον  Ίμραν Χαν

 

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στο Πακιστάν Ίμραν Χαν, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της μίας από τις δύο μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα, κάλεσε τους υποστηρικτές του να κάνουν επίδειξη δύναμης σήμερα, στην προσπάθειά του να ωθήσει την κυβέρνηση σε παραίτησή.

Ο Χαν, ο πρώην διεθνής σταρ του κρίκετ που στις ομιλίες του χρησιμοποιεί ακόμη μεταφορές από το παιχνίδι, είπε στους οπαδούς του αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι “ίσως ο τελικός του κυπέλλου να διεξαχθεί αύριο (…) ο κόσμος θα ξεχάσει την Πλατεία Ταχρίρ”. Η αναφορά του στην κεντρική πλατεία του Καΐρου, το επίκεντρο της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του Αιγύπτιου πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, έγινε μετά την προειδοποίησή του, νωρίτερα, ότι οι υποστηρικτές του θέλουν να κάνουν πορεία μέχρι το κοινοβούλιο και ο ίδιος αγωνίζεται να τους συγκρατήσει.

Ο Χαν και ο ιερωμένος Ταχίρ ουλ Κάντρι οδήγησαν χιλιάδες οπαδούς της αντιπολίτευσης στο Ισλαμαμπάντ και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στους δρόμους μέχρι να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ, τον οποίο κατηγορούν για διαφθορά.

Νωρίς σήμερα το πρωί πάντως η περιοχή όπου πραγματοποιούν την καθιστική διαμαρτυρία τους οι οπαδοί του Χαν ήταν σχεδόν έρημος. Ο ίδιος τους κάλεσε φύγουν, να ξεκουραστούν και να επιστρέψουν στο ίδιο σημείο το απόγευμα.

Οι υποστηρικτές του Κάντρι, από την άλλη, έχουν εγκατασταθεί στην κεντρική Λεωφόρο Τζίνα, αναγκάζοντας πολλά καταστήματα να κατεβάσουν ρολά. Το πρωί πολλοί από αυτούς προγευμάτιζαν, πλένονταν ή διάβαζαν στις εφημερίδες τη σαββατιάτικη ομιλία του ιερωμένου ο οποίος υποσχέθηκε ότι η νέα κυβέρνηση θα πατάξει τη διαφθορά και θα προσφέρει δωρεάν σπίτια, τρόφιμα και ηλεκτρική ενέργεια στους φτωχούς.

“Δίνουμε στην κυβέρνηση 48 ώρες για να παραιτηθεί και να διαλύσει το κοινοβούλιο. Διαφορετικά, θα αποφασίσει ο λαός και εγώ δεν θα φέρω την ευθύνη”, είπε ο Κάντρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ