Εκεχειρία μέχρι τα μεσάνυχτα στη Γάζα

Το Ισραήλ συμφώνησε να παρατείνει κατά τέσσερις ώρες την ανθρωπιστική εκεχειρία που συμφωνήθηκε με τη Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα.. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Εκεχειρία μέχρι τα μεσάνυχτα στη Γάζα

Το Ισραήλ συμφώνησε να παρατείνει κατά τέσσερις ώρες την ανθρωπιστική εκεχειρία που συμφωνήθηκε με τη Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, δήλωσε ισραηλινή κυβερνητική πηγή η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η ηγεσία της Χαμάς, της ισλαμιστικής παλαιστινιακής παράταξης η οποία ελέγχει τον θύλακα της Γάζας, έχει επίσης συμφωνήσει να παραταθεί η αρχική 12ωρη εκεχειρία ως τις 24:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Η εκεχειρία τυπικά θα έληγε στις 20:00.

Ισραηλινός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι το συμβούλιο ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης «συμφώνησε να παραταθεί για τέσσερις ώρες, έως τα μεσάνυκτα του Σαββάτου» η κατάπαυση του πυρός.

Η διεθνής κοινότητα είχε απευθύνει έκκληση να παραταθεί η εκεχειρία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διεθνής έκκληση για παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google