ΒΙΝΤΕΟ-Σερβία: Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος από τις πλημμύρες

ΒΙΝΤΕΟ-Σερβία: Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος από τις πλημμύρες

 

Ένας πολίτης έχασε τη ζωή του στο προάστιο Ουμτσάρι του Βελιγραδίου από τις πλημμύρες που πλήττουν από χθες μεγάλο μέρος τη Σερβίας και ένας πυροσβέστης που συμμετείχε σε επιχείρηση διάσωσης κατοίκων της πόλης Τόπολα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Γιασένιτσα και αγνοείται.

Ο 42χρονος πυροσβέστης προσπαθούσε να σώσει έναν άνθρωπο που είχε σκαρφαλώσει σε δένδρο για να προστατευθεί από τον χείμαρρο και την ώρα της επιχείρησης διάσωσης έσπασε το σκοινί, με αποτέλεσμα να πέσει στα νερά. “Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του” δήλωσε ο επικεφαλής του τομέα εκτάκτων καταστάσεων του υπουργείου Εσωτερικών Πρέντραγκ Μάριτς.

Στο προάστιο Ουμτσάρι, όπου βρέθηκε πνιγμένος ένας άνδρας, οι αρχές είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από περιοχές που πλήττονται από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη στο δυτικό τμήμα της Σερβίας, όπου έχουν αποκλειστεί οδικές αρτηρίες και διακόπηκε η σιδηροδρομική συγκοινωνία.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι περισσότερες από 20 πόλεις και δήμοι της Σερβίας.

Ο επικεφαλής του τομέα εκτάκτων καταστάσεων του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν έχουν μεταφερθεί σε σχολεία, στρατόπεδα, σε συγγενείς.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ