Ποιος γυρίζει στη Νέα Δημοκρατία;

Μετά από μια σύντομη απουσία από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια ο Πέτρος Δούκας επιστρέφει και θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στην περιφέρεια Αττικής εκεί που εκλέγονταν σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr την Τρίτη το απόγευμα υπήρξε συνάντηση κορυφαίων στελεχών του κόμματος με τον Πέτρο Δούκα και οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Συγγρού, εκτίμησε την στάση που ακολούθησε όλο το τελευταίο διάστημα, καθώς με τις παρεμβάσεις και τις δηλώσεις του στήριξε την πολιτική γραμμή που ακολουθούσε η ΝΔ χωρίς να δημιουργήσει κανένα εσωκομματικό πρόβλημα και άναψε το «πράσινο» φως για την επανένταξη του στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Με την κίνηση αυτή η ΝΔ κερδίζει το «Εβερτικό μπλόκ» που υπάρχει στην βάση του κόμματος άλλα και ένα σημαντικό μέρος της αγοράς, καθώς είναι γνωστή η πολύ καλή σχέση που έχει ο Πέτρος Δούκας με την ελεύθερη αγορά σε μια περίοδο που η χώρα μας έχει άμεση ανάγκη για επενδύσεις.

Στην ίδια περιφέρεια θα κατέβει και ο Μάκης Βορίδης για πρώτη φορά ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ. Ωστόσο οι δύο πολιτικοί γνωρίζονται αρκετά χρόνια και έχουν πολύ καλές σχέσεις και δεν αποκλείεται ακόμα και να συνεργαστούν. Η μάχη αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως σκληρή αν τελικά μπει στα ψηφοδέλτια και ο Γ. Βλάχος ο οποίος έχει διαγραφεί λόγω της καταψήφισης του νέου μνημονίου.

Ο Πέτρος Δούκας δεν είχε συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις εκλογές του 2009 λόγω της υπόθεσης του Βατοπεδίου, ωστόσο και μετά τις αλλεπάλληλες έρευνες που έγιναν σε πολιτικό επίπεδο δεν αποδείχθηκε εμπλοκή του στην επίμαχη υπόθεση όπως αποφάσισε η βουλή. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ