ΦΩΤΟ-«Πιθανότατα είναι τα οστά του Καρλομάγνου»

ΦΩΤΟ-«Πιθανότατα είναι τα οστά του Καρλομάγνου»

Πέρασαν 26 χρόνια ερευνών ωστόσο το μυστήριο με τα οστά του Καρλομάγνου, φαίνεται ότι βρήκε τη λύση του.

«Με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών από το 1988 μέχρι σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι κατά πάσα πιθανότητα, είναι ο σκελετός του Καρλομάγνου», δήλωσε ο Φράνκ Ρούεχλι, καθηγητής ανατομίας στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, 1.200 χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλομάγνου, τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν σε χρυσή λάρνακα και τα οποία ανοίχτηκαν αρχικά το 1988, προδίδουν έναν ψηλό, αδύνατο, ηλικιωμένο άντρα. Με βάση τις διαστάσεις του βραχίονα, του μηρού και των οστών της κνήμης οι ερευνητές υπολόγισαν το ύψος του Καρλομάγνου στα 1,84 μέτρα, που είναι σημαντικά ψηλότερο από ότι οι περισσότεροι άνδρες εκείνης της εποχής του.

Το βάρος του ήταν 78 κιλά , και ο δείκτης μάζας σώματος έφτανε στο 22. Προηγούμενοι υπολογισμοί για το ύψος του Καρλομάγνου, που έγιναν με οκτώ διαφορετικές μεθόδους, έδιναν εκτίμηση ύψους που κυμαινόταν από το 1,79 έως το 1,92 μέτρα.

Μία έκθεση από το βιογράφο του Μεσαίωνα, Έινχαρντ, ο οποίος ισχυριζόταν πως ο Καρλομάγνος περπατούσε κουτσαίνοντας στα γεράματά του, θα μπορούσε να θεωρηθεί ορθή, καθώς οι δύο επιγονατίδες αλλά και τα οστά της φτέρνας έφεραν σημάδια τραυματισμού.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ