Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία πρώην Πρωθυπουργός

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία πρώην Πρωθυπουργός

 

Εν μέσω πολιτικής έντασης στην χώρα, απαγγέλθηκε σήμερα στον πρώην Πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Αμπίζιτ Βετζατζίβα, σήμερα αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, η κατηγορία της ανθρωποκτονίας για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων του 2010.

Στις διαδηλώσεις αυτές έχασαν τη ζωή τους περίπου 90 άνθρωποι και 1.600 τραυματίσιθηκαν.

Κατηγορίες αναμένεται να απαγγελθούν και στον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ηγέτη των σημερινών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων Σουτέπ Τογκσουμπάν, επικεφαλής της ασφάλειας στη διάρκεια των κινητοποιήσεων την περίοδο εκείνη, ο οποίος, αντίθετα με τον Αμπίζιτ δεν ήταν παρών σήμερα στο δικαστήριο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bangkok Post, ανώτεροι στρατιωτικοί ηγέτες αρνήθηκαν να συναντηθούν σήμερα με τον Τογκσουμπάν. Τη συνάντηση είχε ζητήσει ο Τογκσουμπάν για να εξηγήσει τις ιδέες του για μεταρρυθμίσεις μετά τη διάλυση του Κοινοβουλίου και την προκήρυξη εκλογών.

Ο στρατός απέρριψε την πρόταση για συνάντηση με τον Τογκσουμπάν, κρίνοντας ότι αυτό θα ήταν «πολύ επικίνδυνο» στην παρούσα πολιτική φάση.

Ο Σουτέπ ηγήθηκε τη Δευτέρα πορείας άνω των 100.000 ανθρώπων ως την έδρα της κυβέρνησης αναγκάζοντας την Πρωθυπουργό να διαλύσει το Κοινοβούλιο και να προκηρύξει εκλογές στις 2 Φεβρουαρίου.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ