LIVE: Πεδίο μάχης η πλατεία Ταξίμ

LIVE: Πεδίο μάχης η πλατεία Ταξίμ

 

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει σήμερα η πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολη. Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, μετά την πρωινή επέμβαση της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές στο πάρκο της πλατείας παραμένουν στις θέσεις τους και σημειώνονται συγκρούσεις στους γύρω δρόμους.

 

 

 

«Τα επεισόδια αποτέλεσαν μια δοκιμασία για τα Μέσα Ενημέρωσης, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και κύκλων του κεφαλαίου. Είναι γνωστό πλέον με μια πλευρά τάσσεται ο καθένας. Ήταν πολύ καλή ευκαιρία να ξεχωρίσουμε τους φίλους από τους εχθρούς». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που συνεχίζονται για δέκατη πέμπτη ημέρα σήμερα στην Τουρκία.

Απευθυνόμενος στους διαδηλωτές, ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι «για όσους θα θελήσουν να συνεχίσουν, λέω ότι έχει τελειώσει. Στο εξής δεν θα υπάρξει ανοχή».

 

Παράλληλα, η αστυνομία έθεσε σήμερα υπό κράτηση περίπου 50 δικηγόρους που διαμαρτύρονταν κατά της επέμβασης, σήμερα το πρωί, της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε η ένωσή τους.

Οι δικηγόροι αυτοί, οι οποίοι απεργούν από την αρχή του κινήματος αμφισβήτησης εναντίον του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν από δώδεκα ημέρες, συγκεντρώθηκαν μέσα στον περίβολο του δικαστικού μεγάρου της Κωνσταντινούπολης για να καταγγείλουν την αστυνομία, η οποία ανακατέλαβε δια της βίας την πλατεία Ταξίμ. Φώναζαν “το Ταξίμ είναι παντού” και “η αντίσταση είναι παντού”, σύμφωνα με ένα δικηγόρο που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η αστυνομία επενέβη τότε στο δικαστικό μέγαρο για να τους απομακρύνει. Έπειτα από σύντομες συμπλοκές, περίπου 50 από τους διαδηλωτές συνελήφθησαν, ανακοίνωσε η Ένωση Σύγχρονων Δικηγόρων.

Σε σχόλιο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του στο Facebook, ο πρόεδρος των δικηγορικών συλλόγων της Τουρκίας, ο Μετίν Φεϊζίογλου, εξέφρασε τη συγκίνησή του για τις συλλήψεις. “Θα μεταβούμε (από την Άγκυρα) στην Κωνσταντινούπολη για να συναντήσουμε τις αρχές επιτόπου”, δήλωσε ο Φεϊζίογλου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ