Συνέδριο με… “ελιγμούς” κάνει ο Ρέσλερ

Συνέδριο με… “ελιγμούς” κάνει ο Ρέσλερ

 

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες πραγματοποιούν το προεκλογικό τους συνέδριο, προσπαθώντας να προβάλουν ένα ελκυστικό πρόγραμμα που θα αυξήσει τις πιθανότητες της πολιτικής τους επιβίωσης.

 

Μόλις 4,5 μήνες πριν από τις εκλογές οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) θα επιδιώξουν στο συνέδριο τους, σήμερα και αύριο, στη Νυρεμβέργη να θέσουν εκείνα τα θέματα που θα τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν το όριο του 5% για να εκπροσωπηθούν ξανά στο κοινοβούλιο.

Ένα από αυτά τα θέματα είναι ο κατώτατος μισθός. Ενώ ως τώρα τον απέρριπταν ρητά, η ηγεσία του κόμματος υπό την πίεση της αντιπολίτευσης, της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης αλλά και της αλλαγής στάσης των χριστιανοδημοκρατών εταίρων προτείνει την καθιέρωση κατώτατου μισθού ανά τομέα και περιοχή. Αναμένεται μεν η πρόταση αυτή να ψηφιστεί, αλλά όχι χωρίς τριγμούς καθώς μερίδα του κόμματος εξακολουθεί να την απορρίπτει.

 

Η μάχη με τους Πράσινους

Σε αντίθεση με προηγούμενα προεκλογικά συνέδρια τη φορά αυτή οι Φιλελεύθεροι δεν θέτουν θέμα φοροαπαλλαγών.

Προτεραιότητα τώρα έχει η δημοσιονομική εξυγίανση. Όπως, όμως, τονίζουν ηγετικά στελέχη του κόμματος, με τους Φιλελεύθερους στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξουν φορολογικές αυξήσεις. Αυτή η επισήμανση παραπέμπει στον κύριο αντίπαλο του FDP στις επικείμενες εκλογές, στους Πράσινους (Grüne), που πρόσφατα τάχθηκαν υπέρ της αύξησης των φόρων. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Φιλελεύθεροι θα εκφραστούν σήμερα υπέρ της δυνατότητας της διπλής υπηκοότητας για τους μετανάστες αλλά και της πλήρους ισότητας ομοφυλοφιλικών ζευγαριών στο πεδίο του οικογενειακού δικαίου. Πρόκειται για δύο προνομιακά θέματα των Πρασίνων.

Ας σημειωθεί ότι οι ψηφοφόροι των δύο κομμάτων προέρχονται ως επί το πλείστον από τα μεσαία στρώματα. Με την τακτική της κατά περίπτωση αποστασιοποίησης από τους Πράσινους αλλά και της υιοθέτησης των θεμάτων τους οι Φιλελεύθεροι ελπίζουν ότι θα επιτύχουν τον στόχο της διεμβόλισης των ανταγωνιστών τους.

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ