• Θιβέτ: Δεν υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες

  8:26 πμ, Κυριακή 31 Μάρ 2013 8:26 πμ, Κυριακή 31 Μάρ 2013

  Θιβέτ: Δεν υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες

  Εξανεμίζονται οι ελπίδες για την εξεύρεση επιζώντων μετά την μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε μια περιοχή με ορυχεία στο Θιβέτ, παγιδεύοντας κάτω από τόνους χώματος 83 μεταλλωρύχους.

  Περίπου 3.500 άτομα μετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, καταβάλλοντας, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, υπεράνθρωπες προσπάθειες.

  Τα μέλη των σωστικών συνεργείων, ορισμένα από τα οποία σκάβουν ακόμη και με τα χέρια, αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες συνθήκες στην έρευνά τους, λόγω του χιονιού και του ανώμαλου εδάφους στην ορεινή αυτή περιοχή που σημειώθηκε η κατολίσθηση, στην κομητεία Μαϊζοκουνγκάρ, ανατολικά της πρωτεύουσας του Θιβέτ, Λάσα.

  Η σορός ενός μεταλλωρύχου ανασύρθηκε χθες, αλλά οι υπόλοιποι 82 εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τόνους λάσπης μετά την κατάρρευση ενός τμήματος εδάφους μήκους τριών χιλιομέτρων σε μια πλαγιά στην ζώνη αυτή που έχει ορυχεία.

  «Τα μέλη των σωστικών συνεργείων συνεχίζουν την έρευνά τους εκατοστό το εκατοστό, αλλά δεν έχουν μπορέσει ακόμη να εντοπίσουν τους μεταλλωρύχους που αγνοούνται», δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Βου Γιντζιέ.

  Δεδομένου του μεγέθους της καταστροφής, οι πιθανότητες που υπάρχουν να έχουν επιζήσει οι αγνοούμενοι είναι λίγες, πρόσθεσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τις οποίες μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

  Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του πρακτορείου, τα μέλη των σωστικών συνεργείων σκάβουν «με τα χέρια», καθώς από την κατολίσθηση αποκλείστηκαν οι δρόμοι που οδηγούν στο ορυχείο και είναι αδύνατη η πρόσβαση μηχανημάτων.

  Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα